Πέθανε ο εκδότης Νικόλαος Δεληγιώργης του περιοδικού ''Μανίνα''

Άρτος και Θεάματα 13 Ιουνίου 2022

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο εκδότης Νικόλαος Δεληγιώργης, ο οποίος έγινε γνωστός από τα θρυλικά περιοδικά του 70′ και του 80′ «Μανίνα» και «Βαβούρα».

Την είδηση έκανε γνωστή ο γιος του εκδότη, Αλέξανδρος με μια ανάρτησή του στο Facebook:

«Καλό Ταξίδι πατέρα. Παρακαταθήκη για όλο τον κόσμο τα περιοδικά σου ΜΑΝΙΝΑ, ΑΓΟΡΙ, ΒΑΒΟΥΡΑ, ΠΑΤΤΥ, ΤΡΟΥΕΝΟ, ΓΚΟΛ. Για εμάς η φροντίδα σου, η αγάπη σου και το ανεπανάληπτο σου χιούμορ. Θα τα λέτε με τους φίλους σου εκεί ψηλά και θα μας πειράζετε», έγραψε ο γιος του Νικόλαου Δεληγιώργη, Αλέξανδρος.

Ποιος ήταν ο Νικόλαος Δεληγιώργης

Ο Νικόλαος Δεληγιώργης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 14 Μαΐου 1937 και ήταν εκδότης περιοδικών και συν-δημιουργός, μαζί με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαζαίο, δύο εκ των πιο δημοφιλών περιοδικών στις δεκαετίες του ’70 και ’80, των «Μανίνα» που απευθυνόταν σε κορίτσια και το «Δυναμικό Αγόρι» που ήταν για αγόρια.

Το 1971 ο Νικόλαος Δεληγιώργης εξασφάλισε από την «Ελλάς Πρες» του Γιώργου Σγούρα (που διέθετε δικαιώματα εικονογραφημένων) βρετανικές ποδοσφαιρικές σειρές και συνδημιούργησε το «Γκολ» (που επανεκδόθηκε και πολύ αργότερα).

Τον Ιούνιο του 1972 εξέδωσε μαζί με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαζαίο τη Μανίνα, αρχικά σε μεγάλο σχήμα, που έφθασε να πουλάει περισσότερα από 100.000 φύλλα εβδομαδιαίως.

Ακολούθησαν το εβδομαδιαίο Αγόρι και τα 15θήμερα Τρουένο και Πάττυ. Επίσης, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 εξέδωσε το περιοδικό «Βαβούρα» και τη δεκαετία του 1990 τον «Γκάρφιλντ».


 www.newsit.gr

Προβλήθηκε 1074 φορές

Σωτηρία Μπέλλου: Δικαστική διαμάχη για την περιουσία της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

Η Σωτηρία Μπέλλου φαίνεται πως είχε παραχωρήσει σε κάποιο πρόσωπο το σπίτι στα Σπάτα με πράξη δωρεάς, ωστόσο, με ιδιόχειρη διαθήκη ανέτρεψε την προηγούμενη πράξη αφήνοντας το ακίνητο τελικά στην οικονόμο της

Τα ζώδια την Τρίτη 22 Απριλίου 2025

Η Σελήνη στον Υδροχόο σε τρίγωνο με τον Δία στους Διδύμους στήνει το ιδανικό σκηνικό για χαλαρή κοινωνικότητα, αστεία, αφηρημένες συζητήσεις και μια αίσθηση ελευθερίας που μοιάζει με την πρώτη ανοιξιάτικη βουτιά στη θάλασσα.