Πέθανε η στιχουργός και συγγραφέας Σάσα Μανέτα.

Άρτος και Θεάματα 26 Νοεμβρίου 2020

Ποια ήταν η Σάσα Μανέτα.

Η Σάσα Μανέτα γεννήθηκε στη Νίκαια Πειραιώς.

Ήταν κόρη του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή Τάκη Μανέτα και της Βαρβάρας Βιζυηνού, ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού.

Αφότου τελείωσε το Λύκειο, σπούδασε Σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη.

Συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στη θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης»  του Δημήτρη Ψαθά  με τον Μίμη Φωτόπουλος.

Μετά από εξετάσεις προσλήφθηκε στην ΕΙΡ (Κρατική Τηλεόραση) ως παρουσιάστρια και αργότερα ανέλαβε και τη διεύθυνση πολιτιστικών εκπομπών.

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη στιχουργική, γράφοντας περίπου 250 τραγούδια σε δίσκους, πολλά από τα οποία είναι γνωστές επιτυχίες.

Βραβεύτηκε έξι φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, τρεις παίρνοντας το Α’ Βραβείο.

Η Σάσα Μανέτα είχε εκδώσει ένα βιβλίο ποιημάτων με τίτλο «Ο άλλος δίδυμος» (Γραμμή, 1982), το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο και χρηματικό ποσό από το ΥΠΠΟ, το «Μοναξιά είναι…», με σκίτσα και πεζό λόγο (εκδόσεις Όμβρος), τη νουβέλα «Ο πρίγκιπας με το σκισμένο τζιν» (εκδόσεις Ωκεανίδα), και το μυθιστόρημα «Με διαβατήριο το ψέμα» (εκδόσεις Εντύποις).

CNN.gr

Προβλήθηκε 895 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.