Πέθανε η διάσημη μεσόφωνος Δάφνη Ευαγγελάτου

Άρτος και Θεάματα 19 Νοεμβρίου 2021

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η διάσημη Ελληνίδα μεσόφωνος και αντιπρύτανις της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου, Δάφνη Ευαγγελάτου.

Συλλυπητήρια για τον θάνατό της εξέφρασε η η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.


Στο συλλυπητήριο μήνυμά της η κ. Μενδώνη, αναφέρει:

«Η ευρύτερη καλλιτεχνική παιδεία της Δάφνης Ευαγγελάτου άρχισε από την παιδική της ηλικία, καθώς η οικογένειά της υπηρέτησε πάντα τη μουσική. Ο πατέρας της, ο συνθέτης Αντίοχος Ευαγγελάτος, η μητέρα της, η αρπίστρια Ξένη Μπουρεξάκη-Ευαγγελάτου, ο αδελφός της Σπύρος Ευαγγελάτος, που σκηνοθέτησε σπουδαίες παραστάσεις στο θέατρο και στην όπερα, δημιούργησαν το κατάλληλο περιβάλλον για να εξελιχθεί η έξοχη μουσική προσωπικότητά της.

Με ένα μεγάλο ρεπερτόριο, το οποίο περιελάμβανε και πολλά ελληνικά έργα, η Δάφνη Ευαγγελάτου ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολύ σημαντικές λυρικές σκηνές. 

Υπήρξε μια σπουδαία και αγαπητή στους μαθητές της δασκάλα, στους οποίους μεταλαμπάδευσε την αγάπη της για τη μουσική. Με το έργο της και την καριέρα της τίμησε την Ελλάδα και την οικογενειακή της παράδοση.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους και στους μαθητές της».

https://www.newsbeast.gr

Προβλήθηκε 678 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.