Οι ειδικοί επιστήμονες εισηγούνται τα μέτρα, η κυβέρνηση αποφασίζει! Αρχηγός της αγέλης των ειδικών ο λοιμωξιολόγος (τι λέξη!), ο κ. Σωτήριος Τσιόδρας! Στην ευρύτερη δε "έκταση", πραγματοποιεί επιδρομές, πέραν των άλλων, και ο κ. Νίκος Θωμαϊδης, καθηγητής αναλυτικής χημείας στο ΕΚΠΑ.
Τονίζεται ότι οφείλουμε χάριτες προς τους "Λύκους της Επιστήμης'', ιατρούς, μοντελιστές των εφαρμοσμένων μαθηματικών, χημικούς, φυσικούς, επιδημιολόγους, γενετιστές, οι οποίοι άφησαν την θαλπωρή των πανεπιστημιακών τους αιθουσών και χώθηκαν στους αγωγούς οικιακών και αστικών λυμάτων, τους σωλήνες αποχέτευσης, τους βόθρους, τα καζανάκια, και γενικώς όπου συγκεντρώνονται λύματα και στερεά απόβλητα, προκειμένου, εντός των περιττωμάτων , των ούρων και των απορριμάτων, να απομονώσουν "ιικά φορτία"!( α, ρε Τσιόδρα τι ελληνικά μας μαθαίνεις!).
Από "Λύκοι", μετατράπηκαν σε "αρουραίους" χωμένοι σε κάθε λερό σωλήνα και υπόνομο, γι αυτό και τους βλέπεις, τους ακούς, και, κυρίως, τους μυρίζεις στα βοθραία κανάλια της τηλεόρασης, (ευτυχώς για τους φοιτητές τους και δυστυχώς για μας). Η δε, καθημερινή εκ περιτροπής ή ομαδόν, επαφή τους με τα λύματα, (αστικά, οικιακά, τηλεοπτικά), τους έχει καταστήσει,τουλάχιστον, "ουροσυλλέκτες"!
Εισηγήθηκαν,λοιπόν, στον κ. Μητσοτάκη, να αλλάξει τα μέτρα, που είχε ο ίδιος θεσπίσει και αλλάξει πρόσφατα, με τα οποία είχε θεσπίσει και αλλάξει τα προηγούμενα και με τα οποία είχε θεσπίσει και αλλάξει τα προ- προηγούμενα. Και ορθώς γιατί η σταθερότητα των μέτρων, (κατά τον κ. Τσιόδρα) , έγκειται στην ακατάπαυστη αλλαγή τους!
Τι να έκανε και ο δόλιος ο πρωθυπουργός; Εδώ μιλούν οι επιστήμονες που χώθηκαν ακόμη και στους βόθρους.. (με το συμπάθιο, που λέει ο λόγος) , για να μας σώσουν.
Είπε ο πολύς κ. καθηγητής αναλυτικής χημείας: "Δύσκολο να προβλέψει κανείς σε πόσα ενεργά κρούσματα μεταφράζεται το ιικό φορτίο στα λύματα. ... Πάντως, παρά τις αρκετές αβεβαιότητες, σύμφωνα με το μοντέλο, η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα (βρε εμμονή!), μεταφράζεται σε 100.000 κρούσματα"!
Αυτά είναι μεγάλα μαθηματικά! Να μπορείς, παρά τις "αρκετές αβεβαιότητες". και το "δύσκολο να προβλέψει κανείς", να ξέρεις πάντα με θαυμαστή ακρίβεια!
Άλλωστε ανάμεσα στις επιστήμες, σπουδαιότερη είναι η επιστήμη της Απάτης. Όλες, ακόμη και τα μαθηματικά την υπηρετούν ως Βασίλισσα. Αδιάψευστος μάρτυρας η Ιστορία, κυρίως η σύγχρονη.
Πάντως και τα μαθηματικά είναι σπουδαία επιστήμη, ειδικώς στην εποχή μας, καθώς μπορεί να δημιουργήσει εφαρμοσμένα μοντέλα, ήτοι περιγραφή και εξήγηση σπουδαίων φαινομένων. Με άλλα λόγια να μετατρέψει σε μαθηματικά μοντέλα ( και να με συγχωρείτε),ακόμη και... τα σκατά!
Ποια τύχη μπορεί να έχει ένα έθνος όταν οι ακαδημαϊκοί του εδώ και πολλά χρόνια έχουν βγάλει τον σκασμό και οι πανεπιστημιακοί του πρωτοστατούν στην προδοσία;
Ανησυχείτε γιατί το μωράκι σας δε δείχνει ενδιαφέρον για το φαγητό του; Αναρωτιέστε τι άλλο να κάνετε προκειμένου να τιμήσει το φαγητό του αντί να το πετάει;
Ογδόντα χρόνια μετα την αποφράδα ημέρα του Κακολυριάνικου ολοκαυτώματος στις 24 Μαΐου 1944, το χωριό Ταξιάρχες (ή Κακολύρι) της περιοχής Κύμης της Ευβοίας ζητά ακόμη δικαίωση.