Κάννες: Βραβεύτηκε η ελληνική ταινία ''Στον θρόνο του Ξέρξη'' με τον Γ. Μαζωνάκη

Άρτος και Θεάματα 26 Μαϊου 2022

Σημαντική διάκριση έλαβε στο Φεστιβάλ των Καννών η ελληνική ταινία «Στον θρόνο του Ξέρξη», με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μαζωνάκη, σε σκηνοθεσία της Εύης Καλογηροπούλου και σε παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση.

Ειδικότερα, η ταινία κέρδισε το μεγάλο βραβείο του Canal + της Εβδομάδας των κριτικών, στο Φεστιβάλ των Καννών.

«Είμαι πολύ συγκινημένος, η ταινία μας πήρε το βραβείο», έγραψε στη δημοσίευσή του ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο οποίος ανάρτησε σε Instagram stories, τη στιγμή της απονομής.

Η κριτική επιτροπή έδωσε εύσημα για τον τρόπο προσέγγισης μιας αρχαίας ελληνικής ιστορίας με παραβολές που ξεπηδούν με εξαιρετικά ευρηματικό τρόπο σε ένα αλλόκοσμο τοπίο.


Ο διάσημος στη Γαλλία δημοσιογράφος, παρουσιαστής και παραγωγός του Cercle στο Canal +, παρομοίωσε την Εύη Καλογηροπούλου και το έργο της με τον μεγάλο Γάλλο σκηνοθέτη Claire Denis και την ταινία Beau travail, έργο που η ίδια η Καλογηροπουλου αναφέρει συχνά ως δική της αναφορά θαυμασμού.

Η ταινία θα προβληθεί στο canal +, το τηλεοπτικό δίκτυο που αναδεικνύει σπουδαίους δημιουργούς και θεωρείται ένα δίκτυο συνώνυμο του κύρους για το σινεμά.

Το βραβείο συνοδεύεται επισης από αξιοσημείωτο χρηματικό έπαθλο.

www.aftodioikisi.gr

Προβλήθηκε 979 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.