Ηλιούπολη: Το δεύτερο σεμινάριο της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας τη Δευτέρα 22/11.

Άρτος και Θεάματα 20 Νοεμβρίου 2021

Το δεύτερο σεμινάριο της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας τη Δευτέρα 22/11.

Ανοιχτή σε νέες συμμετοχές.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, το 1ο σεμινάριο της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας στο Θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη διαδικασία δημιουργίας της Ομάδας στην πόλη μας.

Η ιστορικός Τ. Βερβενιώτη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ομάδας θα είναι παρούσα και στις επόμενες συναντήσεις στον ίδιο χώρο.

Το περιεχόμενο του πρώτου σεμιναρίου αφορούσε τη γνωριμία των μελών και μία γενική ενημέρωση στο τί σημαίνει προφορική ιστορία, καθώς και ότι αφορά την αξία της.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων κρατήθηκε σε υψηλό επίπεδο.

Στο ανοιχτό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν 40 συμπολίτες και συμπολίτισσες οι οποίοι/ες παρακολούθησαν δια ζώσης και 30 άτομα οι οποίοι/ες παρακολούθησαν διαδικτυακά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια στο κανάλι youtube της ομάδας στους παρακάτω συνδέσμους:

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Όσοι ή όσες επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ομάδα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email: [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της ΟΠΙ Ηλιούπολης εδώ ή ακολουθήστε στο fb: https://www.facebook.com/opi.ilioupolis

https://ypsilitasi.wixsite.com/ilioupoli

Προβλήθηκε 769 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.