Νόστιμο, θρεπτικό, εύκολο στο μαγείρεμα, το συκώτι είναι ιδανικός μεζές για να συνοδεύσει ουζάκι ή μπίρα.
- 500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο, κομμένο σε κυβάκια 3 - 4 εκ.
- 30 ml ελαιόλαδο
- 60 ml ξίδι βαλσαμικό
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να φτιάξουμε τηγανιά με συκώτι και μαϊντανό, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το συκώτι.
- Ανακατεύουμε καλά να ψηθεί απ’ όλες τις πλευρές για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει.
- Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, αλατοπιπερώνουμε, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε, την τηγανιά με συκώτι και μαϊντανό, με πράσινη σαλάτα.