Η συνταγή της ημέρας: ''Τηγανιά με συκώτι και μαϊντανό''

Άρτος και Θεάματα 10 Δεκεμβρίου 2023

Νόστιμο, θρεπτικό, εύκολο στο μαγείρεμα, το συκώτι είναι ιδανικός μεζές για να συνοδεύσει ουζάκι ή μπίρα.

Γαστρονόμος

Φωτογραφία: Shutterstock


10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο, κομμένο σε κυβάκια 3 - 4 εκ.
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  60 ml ξίδι βαλσαμικό
  •  2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τηγανιά με συκώτι και μαϊντανό, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το συκώτι.
  2. Ανακατεύουμε καλά να ψηθεί απ’ όλες τις πλευρές για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει.
  3. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, αλατοπιπερώνουμε, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε, την τηγανιά με συκώτι και μαϊντανό, με πράσινη σαλάτα.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 404 φορές

Τα ζώδια την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2025

Το εξάγωνο του Ήλιου από τον Αιγόκερω με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς σήμερα δημιουργεί μια εξαιρετικά ευνοϊκή αστρολογική διάταξη για πνευματική και καλλιτεχνική έκφραση, καθώς και για την ανάπτυξη της διαίσθησης και της ενσυναίσθησης.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2025: ''Σούπα κοκκινιστή µε δύο είδη τραχανά, καυκαλήθρες και φέτα''

Ζεστός και παρηγορητικός ο τραχανάς –εδώ βάζουμε και ξινό και γλυκό– γίνεται με τη προσθήκη φέτας και χορταρικών ένα γρήγορο και απολαυστικό βραδινό.