Η συνταγή της ημέρας: ''Σπανακόρυζο ντοματένιο και λεμονάτο με μανιτάρια''

Άρτος και Θεάματα 26 Μαρτίου 2024

Εμπλουτίζοντας το παραδοσιακό μας σπανακόρυζο με ντομάτα, λεμόνι και μανιτάρια προσθέτουμε απίστευτη γεύση.

Νίκη Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  800 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  •  2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  •  250 γρ. χυμός ντομάτας (πασάτα)
  •  3/4 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  •  200 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  •  1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός
  •  1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  •  2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  •  1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  •  30 ml χυμός λεμονιού
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για το σπανακόρυζο ντοματένιο και λεμονάτο με μανιτάρια, σοτάρουμε στο μισό λάδι, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το σπανάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα και 400 ml νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μανιτάρια, τον δυόσμο, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Χτυπάμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό με το υπόλοιπο λάδι μέχρι να φτιάξουμε λεία σάλτσα.
  7. Περιχύνουμε το σπανακόρυζο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 613 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.