Η συνταγή της ημέρας: ''Σπανακόρυζο ντοματένιο και λεμονάτο με μανιτάρια''

Άρτος και Θεάματα 26 Μαρτίου 2024

Εμπλουτίζοντας το παραδοσιακό μας σπανακόρυζο με ντομάτα, λεμόνι και μανιτάρια προσθέτουμε απίστευτη γεύση.

Νίκη Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  800 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  •  2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  •  250 γρ. χυμός ντομάτας (πασάτα)
  •  3/4 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  •  200 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  •  1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός
  •  1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  •  2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  •  1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  •  30 ml χυμός λεμονιού
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για το σπανακόρυζο ντοματένιο και λεμονάτο με μανιτάρια, σοτάρουμε στο μισό λάδι, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το σπανάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα και 400 ml νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μανιτάρια, τον δυόσμο, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Χτυπάμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό με το υπόλοιπο λάδι μέχρι να φτιάξουμε λεία σάλτσα.
  7. Περιχύνουμε το σπανακόρυζο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 718 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.