Η συνταγή της ημέρας: ''Πικάντικη κοτόσουπα με καρότα και λεμόνι''

Άρτος και Θεάματα 09 Ιανουαρίου 2024

Αυτή η σχετικά γρήγορη πικάντικη κοτόσουπα είναι ιδανική για μετά τη δουλειά. Ζεστή, καταπραϋντική και νόστιμη, ισορροπεί πολύ ωραία τη γλύκα του καρότου με το λεμόνι.

Νίκη Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 2 εκ.
  •  2 μέτρια καρότα, σε λεπτές ροδέλες
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  •  1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  χυμός από 1 μικρό λεμόνι (ή όσο θέλουμε)
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για την πικάντικη κοτόσουπα, ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το καρότο, το κρεμμύδι, την πάπρικα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν λίγο τα υλικά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 λίτρα νερό και το δαφνόφυλλο.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  4. Αποσύρουμε και αφαιρούμε τη δάφνη.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε την πικάντικη κοτόσουπα.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 395 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 1 Απριλίου 2025

Ανατρεπτική και εκρηκτική η Πρωταπριλιά φέτος, με την σύνοδο Σελήνης/Ουρανού στον Ταύρο να δημιουργεί αστάθεια σε οικονομικά και αισθηματικά ειδικά για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου.