Αυτή η σχετικά γρήγορη πικάντικη κοτόσουπα είναι ιδανική για μετά τη δουλειά. Ζεστή, καταπραϋντική και νόστιμη, ισορροπεί πολύ ωραία τη γλύκα του καρότου με το λεμόνι.
- 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 2 εκ.
- 2 μέτρια καρότα, σε λεπτές ροδέλες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
- 1 φύλλο δάφνης
- χυμός από 1 μικρό λεμόνι (ή όσο θέλουμε)
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για την πικάντικη κοτόσουπα, ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το καρότο, το κρεμμύδι, την πάπρικα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν λίγο τα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 λίτρα νερό και το δαφνόφυλλο.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Αποσύρουμε και αφαιρούμε τη δάφνη.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε την πικάντικη κοτόσουπα.