Η συνταγή της ημέρας: ''Πικάντικη κοτόσουπα με καρότα και λεμόνι''

Άρτος και Θεάματα 09 Ιανουαρίου 2024

Αυτή η σχετικά γρήγορη πικάντικη κοτόσουπα είναι ιδανική για μετά τη δουλειά. Ζεστή, καταπραϋντική και νόστιμη, ισορροπεί πολύ ωραία τη γλύκα του καρότου με το λεμόνι.

Νίκη Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 2 εκ.
  •  2 μέτρια καρότα, σε λεπτές ροδέλες
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  •  1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  χυμός από 1 μικρό λεμόνι (ή όσο θέλουμε)
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για την πικάντικη κοτόσουπα, ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το καρότο, το κρεμμύδι, την πάπρικα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν λίγο τα υλικά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 λίτρα νερό και το δαφνόφυλλο.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  4. Αποσύρουμε και αφαιρούμε τη δάφνη.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε την πικάντικη κοτόσουπα.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 347 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.