Η συνταγή της ημέρας: ''Μακαρονοσαλάτα χειμωνιάτικη''

Άρτος και Θεάματα 22 Ιανουαρίου 2024

Τούτη η μακαρονοσαλάτα δεν είναι μόνο ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά αλλά και ένα από τα πιο γευστικά σαλατοφαγητά για τις χειμωνιάτικες καθημερινές.

Χριστόφορος Πέσκιας

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  •  1 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα
  •  4 κουτ. σούπας μουστάρδα
  •  3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •  1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  100 γρ. αγγουράκια τουρσί, ξεπλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  •  2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  •  1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  3 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για την μακαρονοσαλάτα ξεκινάμε και βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Το στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το ζυμαρικό, τα αγγουράκια τουρσί, το σέλερι, τις πιπεριές Φλωρίνης και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα μαγιονέζας, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 730 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.