Η συνταγή της ημέρας: ''Λιγκουίνι με πλευρώτους''

Άρτος και Θεάματα 21 Μαρτίου 2023

Λινγκουίνι με μανιτάρια πλευρώτους, μία τέλεια συνταγή για το καθημερινό τραπέζι.

Αλέξανδρος Παπανδρέου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1 πακέτο λιγκουίνι
  •  500 γρ. πλευρώτους, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  •  3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  4-5 λιαστές ντομάτες, λεπτοκομμένες
  •  4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  4 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τα λιγκουίνι με πλευρώτους, σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
  2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τις 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτά- ρουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από τα κρεμμύδια και τη μισή ποσότητα από τα πλευρώτους. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν.
  3. Μετά, τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σοταρίσματος με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα κρεμμύδια και πλευρώτους.
  4. Αυτό το κάνουμε σε δύο δόσεις γιατί, αν τα βάλουμε όλα μαζί, θα βγάλουν υγρά, θα αρχίσουν να βράζουν μέσα στο τηγάνι και δεν θα πάρουν χρώμα.
  5. Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και πλευρώτους, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε τα λιγκουίνι με πλευρώτους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 47.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 444 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.