Λινγκουίνι με μανιτάρια πλευρώτους, μία τέλεια συνταγή για το καθημερινό τραπέζι.
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 500 γρ. πλευρώτους, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4-5 λιαστές ντομάτες, λεπτοκομμένες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 4 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- Για να φτιάξουμε τα λιγκουίνι με πλευρώτους, σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι τις 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτά- ρουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από τα κρεμμύδια και τη μισή ποσότητα από τα πλευρώτους. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν.
- Μετά, τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σοταρίσματος με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα κρεμμύδια και πλευρώτους.
- Αυτό το κάνουμε σε δύο δόσεις γιατί, αν τα βάλουμε όλα μαζί, θα βγάλουν υγρά, θα αρχίσουν να βράζουν μέσα στο τηγάνι και δεν θα πάρουν χρώμα.
- Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και πλευρώτους, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε τα λιγκουίνι με πλευρώτους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 47.