Η συνταγή της ημέρας: ''Λιγκουίνι με πλευρώτους''

Άρτος και Θεάματα 21 Μαρτίου 2023

Λινγκουίνι με μανιτάρια πλευρώτους, μία τέλεια συνταγή για το καθημερινό τραπέζι.

Αλέξανδρος Παπανδρέου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1 πακέτο λιγκουίνι
  •  500 γρ. πλευρώτους, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  •  3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  4-5 λιαστές ντομάτες, λεπτοκομμένες
  •  4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  4 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τα λιγκουίνι με πλευρώτους, σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
  2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τις 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτά- ρουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από τα κρεμμύδια και τη μισή ποσότητα από τα πλευρώτους. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν.
  3. Μετά, τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σοταρίσματος με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα κρεμμύδια και πλευρώτους.
  4. Αυτό το κάνουμε σε δύο δόσεις γιατί, αν τα βάλουμε όλα μαζί, θα βγάλουν υγρά, θα αρχίσουν να βράζουν μέσα στο τηγάνι και δεν θα πάρουν χρώμα.
  5. Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και πλευρώτους, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε τα λιγκουίνι με πλευρώτους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 47.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 459 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.