Η συνταγή της ημέρας: ''Λεμονάδα φράουλας''

Άρτος και Θεάματα 30 Ιουνίου 2023

Μια υπέροχα δροσιστική σπιτική λεμονάδα με φραουλένια γεύση, που μπορείτε να σερβίρετε είτε με παγάκια είτε με τριμμένο πάγο.

Κυριακή Δασύρα

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά


20' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  6 κούπες νερό
  •  1 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  600 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, σε φέτες
  •  1 1⁄2 κούπα φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  •  τριμμένος πάγος ή παγάκια
Διαδικασία
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ελαφρύ αυτό σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  3. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις φράουλες με τον χυμό λεμονιού και 3 κούπες από το (κρύο) σιρόπι μέχρι να γίνουν λείος πολτός.
  4. Τον αδειάζουμε σε μεγάλη κανάτα, προσθέτουμε το υπόλοιπο σιρόπι και ανακατεύουμε.
  5. Σκεπάζουμε την κανάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  6. Μοιράζουμε σε ποτήρια, συμπληρώνουμε με τριμμένο πάγο ή παγάκια και, αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 408 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.