Η συνταγή της ημέρας: ''Λεμονάδα φράουλας''

Άρτος και Θεάματα 30 Ιουνίου 2023

Μια υπέροχα δροσιστική σπιτική λεμονάδα με φραουλένια γεύση, που μπορείτε να σερβίρετε είτε με παγάκια είτε με τριμμένο πάγο.

Κυριακή Δασύρα

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά


20' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  6 κούπες νερό
  •  1 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  600 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, σε φέτες
  •  1 1⁄2 κούπα φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  •  τριμμένος πάγος ή παγάκια
Διαδικασία
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ελαφρύ αυτό σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  3. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις φράουλες με τον χυμό λεμονιού και 3 κούπες από το (κρύο) σιρόπι μέχρι να γίνουν λείος πολτός.
  4. Τον αδειάζουμε σε μεγάλη κανάτα, προσθέτουμε το υπόλοιπο σιρόπι και ανακατεύουμε.
  5. Σκεπάζουμε την κανάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  6. Μοιράζουμε σε ποτήρια, συμπληρώνουμε με τριμμένο πάγο ή παγάκια και, αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 421 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.