Η συνταγή της ημέρας: ''Κριτσίνια με ντομάτα, ελαιόλαδο και σουσάμι''

Άρτος και Θεάματα 01 Απριλίου 2024

Κριτσίνια με ντομάτα, ελαιόλαδο και σουσάμι, ένα γρήγορο και ελαφρύ σνακ για να μας «κρατήσει» μέσα στην μέρα.

Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος

15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά - Τεμάχια: περίπου 40
  •  800 γρ. αλεύρι σταρένιο, κίτρινο, για ψωμί
  •  2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  1 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  2 ντομάτες μέτριες, τριμμένες
  •  50 γρ. σουσάμι ή ηλιόσπορος ή άλλα σπόρια της αρεσκείας μας
  •  200 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τα κριτσίνια με ντομάτα, ελαιόλαδο και σουσάμι, ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Πλάθουμε με τη ζύμη λεπτά κορδόνια, τα οποία αραδιάζουμε στη λαμαρίνα Αφήνουμε μια σχετική απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
  4. Ψήνουμε τα κριτσίνια για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  5. Διατηρούνται σε καλά κλεισμένο δοχείο για περίπου 1 εβδομάδα.
  6. Συνοδεύουμε τα κριτσίνια με ντομάτα, ελαιόλαδο και σουσάμι με ντοματίνια, ελιές, καρότο και αγγούρι σε μπαστουνάκια, σκληρό ή κρεμώδες τυρί της αρεσκείας μας.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 877 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.