Η συνταγή της ημέρας: ''Κιμάς με αυγά, κολοκυθάκια και ντομάτα''

Άρτος και Θεάματα 21 Αυγούστου 2023

Σας έχει περισσέψει λίγος κιμάς και θέλετε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα; Φτιάξτε αυτή την ιδιαίτερη ομελέτα με κολοκυθάκια!

Νίκη Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb
Φωτογραφία: Μανώλης Κάπα - Βοηθός Food Stylist: Ματίνα Πετρούτσα


20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  •  4 κολοκυθάκια μικρά, σε λεπτές ροδέλες
  •  1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  •  2 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  •  2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  4 κουτ. σούπας κατίκι (ή ανθότυρο)
  •  6 αυγά
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για τον κιμά με ντομάτα, αυγά και κολοκυθάκια, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και 2-3 κουτ. σούπας νερό και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να εξατμιστούν τα υγρά. Τα αδειάζουμε σε μπολ.
  2. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά με τον άνηθο, τον δυόσμο, το τυρί και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν, και τα αδειάζουμε στο τηγάνι με τον κιμά.
  5. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα των αυγών.
  6. Συνοδεύουμε τον κιμά με ντομάτα, αυγά και κολοκυθάκια με χωριάτικο ψωμί και ντοματοσαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.


Προβλήθηκε 467 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.