Όσοι αγαπούν τα καυτερά φαγητά αυτήν την πίτσα θα την λατρέψουν! Όσοι τα αποφεύγουν μπορούν απλά να μην βάλουν το τσίλι.
- 1/2 φακελάκι (4 γρ.) ξηρή μαγιά
- 130 ml χλιαρό νερό
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 50 γρ. αλεύρι καλαμποκιού (δίνει στην πίτσα έξτρα ρουστίκ νοστιμιά)
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι και 20 ml ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 60ml χυμό λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπα ζάχαρη άχνη
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι
- 50ml ελαιόλαδο
- 6-8 αυγά
- 2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 2-3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά, χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το αλεύρι καλαμποκιού, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
- Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλά μας, με απαλές κυκλικές κινήσεις, σε έναν λεπτό δίσκο διαμέτρου περίπου 36 – 38 εκ. και πάχους περίπου 2 – 3 χλστ.
- Αφήνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ένα μπολ με τον χυμό λεμονιού , το αλάτι και την ζάχαρη άχνη για 15 λεπτά μέχρι να μαριναριστεί.
- Στραγγίζουμε, στύβουμε τα κρεμμύδια καλά και απλώνουμε με το χέρι μας στην ζύμη.
- Σκορπίζουμε την πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και την μικρή πιπεριά τσίλι (χωρίς τα σπόρια αυξομειώνουμε την ποσότητα της καυτερής πιπεριάς ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Σπάμε τα αυγά στην επιφάνεια της πίτσας και ψήνουμε στους 220° για 8-10 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα αυγά και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
- Ξεφουρνίζουμε αλατοπιπερώνουμε τα αυγά, σκορπίζουμε τα φρέκα φύλλα βασιλικού και την σάλτσα σόγιας και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.