Η συνταγή της ημέρας: ''Καρπούζι με φέτα, χαρουποπαξίμαδα και μαυροκούκι''

Άρτος και Θεάματα 13 Ιουλίου 2023

Tο κλασικό ντουέτο «καρπούζι με φέτα» εξελίσσεται σε μια πρωτότυπη και απολαυστική σαλάτα με χαρουποπαξίμαδα και μαυροκούκι.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Jessica Morfis - Food styling: Jessica Morfis



10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  4 κρύες φέτες καρπούζι (περίπου 170 γρ. η καθεμία, χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια)
  •  200 γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
  •  150 γρ. παξιμάδια χαρουπιού, σπασμένα σε κομμάτια περίπου 3 εκ. (αν δεν έχουμε, τα αντικαθιστούμε με παξιμάδια της αρεσκείας μας)
  •  Μαυροκούκι (ή σουσάμι)
  •  3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  •  1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε το καρπούζι με φέτα, χαρουποπαξίμαδα και μαυροκούκι, σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνουμε τις φέτες καρπούζι, κομμένες σε μέτρια κομμάτια.
  2. Σκορπίζουμε 200 γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια, και 150 γρ. παξιμάδια χαρουπιού, σπασμένα σε κομμάτια περίπου 3 εκ.
  3. Πασπαλίζουμε με μαυροκούκι (ή με σουσάμι).
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού, 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο και περιχύνουμε το φρουτογεύμα.
  5. Αν θέλουμε, στολίζουμε με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.


Προβλήθηκε 613 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025

Η σημερινή σύνοδος του Ήλιου με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο είναι μια δυναμική και ισχυρή όψη που φέρνει στο προσκήνιο τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση και την ανάγκη για προσωπική και επαγγελματική μεταμόρφωση.