Η συνταγή της ημέρας: ''Καλοκαιρινή σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα''

Άρτος και Θεάματα 19 Ιουνίου 2023

Δροσερή και χορταστική σαλάτα με πρασινάδες, ντοματίνια, αγγούρι και μπριζόλα. Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.

Χριστόφορος Πέσκιας

Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης - Food styling: Olivia Artemis
Webb Βοηθός Food Stylist: Ματίνα Πετρούτσα Βοηθός Props Stylist : Μαρία Γιαννουρακου



20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (περίπου 400 γρ. συνολικά)
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  1 μικρό αγγούρι, σε λεπτά φετάκια
  •  1/2 μάτσο ρόκα, χοντροκομμένη
  •  200 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες, καλά πλυμμένες και χοντροκομμένες
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα φύλλα βασιλικού και δυόσμου, κομμένα
Για το ντρέσινγκ
  •  30 γρ. sweet chilli sauce
  •  30 ml σάλτσα σόγιας
  •  1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  •  50 ml χυμός λεμονιού
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για την καλοκαιρινή σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα, σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ψήνουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Τις βγάζουμε σε ξύλο κοπής και τις κόβουμε σε όμορφες, λεπτές φέτες. Αφαιρούμε το κόκαλο.
  3. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά του ντρέσινγκ.
  4. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
  5. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε όμορφα τις φέτες μπριζόλας από πάνω, και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 807 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.