Δροσερή και χορταστική σαλάτα με πρασινάδες, ντοματίνια, αγγούρι και μπριζόλα. Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.
- 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (περίπου 400 γρ. συνολικά)
- 30 ml ελαιόλαδο
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 μικρό αγγούρι, σε λεπτά φετάκια
- 1/2 μάτσο ρόκα, χοντροκομμένη
- 200 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες, καλά πλυμμένες και χοντροκομμένες
- 1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα φύλλα βασιλικού και δυόσμου, κομμένα
- 30 γρ. sweet chilli sauce
- 30 ml σάλτσα σόγιας
- 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 50 ml χυμός λεμονιού
- 100 ml ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για την καλοκαιρινή σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα, σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ψήνουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τις βγάζουμε σε ξύλο κοπής και τις κόβουμε σε όμορφες, λεπτές φέτες. Αφαιρούμε το κόκαλο.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά του ντρέσινγκ.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε όμορφα τις φέτες μπριζόλας από πάνω, και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.