Κοτόπουλο αλειμμένο με μείγμα μουσταρδάς, μαρμελάδας και κυμίνου, με κουσκούς με μάνγκο για συνοδεία, σε ένα πιάτο γλυκοκαυτερό, ελαφρύ κι αρωματικό, έτοιμο σε μόλις 25΄.
- 8 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα λεμόνι ή πορτοκάλι
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη με κόκκους
- 200 γρ. κουσκούς στιγμής (στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα)
- 400 ml βραστό νερό (ή ζωμό, αν μας έχει περισσέψει από άλλο μαγείρεμα)
- 1 ώριμο μάνγκο
- 1 - 2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
- 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό (ό,τι μας αρέσει περισσότερο)
- Για το γλυκοκαυτερό κοτόπουλο και κουσκούς με μάνγκο, προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
- Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στα τρία κατά μήκος.
- Τα αλατίζουμε.
- Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με την πικάντικη μουστάρδα και αλείφουμε με το μισό μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μια πλευρά.
- Τα ψήνουμε για 5-6 λεπτά, τα γυρίζουμε, τα αλείφουμε και από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε.
- Παράλληλα, περιχύνουμε το κουσκούς με το βραστό νερό και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το πιει και να φουσκώσει, για περίπου 5 λεπτά.
- Στο μεταξύ, καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το κύμινο και το λευκό ξίδι.
- Μόλις είναι έτοιμο το κουσκούς, το σουρώνουμε από τυχόν υγρά.
- Το αφρατεύουμε με 2 πιρούνια, το αλατοπιπερώνουμε και το ενώνουμε με το μείγμα του μάνγκο, τα κρεμμυδάκια και το μυρωδικό μας.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το κουσκούς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.