Aπίθανα γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κάρι και ρυζομακάρονα με εξωτικό άρωμα, φρέσκο τσίλι και τζίντζερ.
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
- 50 ml σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 πιπερίτσα τσίλι φρέσκια, ψιλοκομμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- 2 ασπράδια αυγών
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι + λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα
- αλάτι
- 750 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό
- 1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
- 50 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. ρυζομακάρονα (3 πλακέ «μερίδες») ή φιδές
- 10-12 φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού
- Για τα γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κάρι και ρυζομακάρονα, βρέχουμε με νερό τα χέρια μας και ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ για 2-3 λεπτά, με γρήγορες κινήσεις, για να μην κολλήσουν στα χέρια μας. Πλάθουμε γιουβαρλάκια σαν καρύδια και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξουν.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το κάρι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί το μπαχαρικό.
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό, το κρεμμύδι και το πράσο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τα βάζουμε προσεκτικά στον ζωμό.
- Μόλις ξαναπάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρυζομακάρονα ή τον φιδέ και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Ρίχνουμε το μυρωδικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.