Η συνταγή της ημέρας: ''Γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κάρι και ρυζομακάρονα''

Άρτος και Θεάματα 15 Ιανουαρίου 2024

Aπίθανα γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κάρι και ρυζομακάρονα με εξωτικό άρωμα, φρέσκο τσίλι και τζίντζερ.

Αστέριος Κουστούδης

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά - Μερίδες: 4
Για τα γιουβαρλάκια
  •  500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
  •  50 ml σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  1/2 πιπερίτσα τσίλι φρέσκια, ψιλοκομμένη
  •  1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  •  2 ασπράδια αυγών
  •  ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  •  1 κουτ. σούπας αλεύρι + λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα
  •  αλάτι
Για τη σούπα
  •  750 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  •  1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  χυμός από 1/2 λεμόνι
  •  1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 πράσο, ψιλοκομμένο
  •  150 γρ. ρυζομακάρονα (3 πλακέ «μερίδες») ή φιδές
  •  10-12 φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού
Διαδικασία
Γιουβαρλάκια
  1. Για τα γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κάρι και ρυζομακάρονα, βρέχουμε με νερό τα χέρια μας και ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ για 2-3 λεπτά, με γρήγορες κινήσεις, για να μην κολλήσουν στα χέρια μας. Πλάθουμε γιουβαρλάκια σαν καρύδια και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξουν.
Σούπα
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το κάρι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί το μπαχαρικό.
  2. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό, το κρεμμύδι και το πράσο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  3. Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τα βάζουμε προσεκτικά στον ζωμό.
  4. Μόλις ξαναπάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρυζομακάρονα ή τον φιδέ και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  5. Ρίχνουμε το μυρωδικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 480 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.