Η συνταγή της ημέρας: ''Chilli burger με τηγανητά δαχτυλίδια κρεμμυδιού''

Άρτος και Θεάματα 17 Ιουνίου 2023

Σπιτικό και υγιεινό street food με ένα «καυτερό» μπέργκερ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Μανώλης Ασλάνογλου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'

Υλικά - Μερίδες: για 4 μεγάλα μπέργκερ
  •  600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •  100 γρ. πικάντικη σάλτσα μπάρμπεκιου (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  •  2 κρεμμύδια, σε μέτριες ροδέλες
  •  200 γρ. γάλα φρέσκο
  •  100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  4 φέτες τυρί τσένταρ ή κασέρι, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα
  •  4 ψωμάκια μπριός ή άλλα της αρεσκείας μας τσίλι πιπερίτσες, ψιλοκομμένες (όσες αντέχουμε)
Διαδικασία
  1. Για το chilli burger με τηγανητά δαχτυλίδια κρεμμυδιού, σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και μουλιάζουμε για περίπου 30 λεπτά τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Τις βγάζουμε και τις περνάμε από το αλεύρι. Έπειτα τις βουτάμε ξανά στιγμιαία στο γάλα και τις πανάρουμε στο αλεύρι για δεύτερη φορά.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά μπόλικο λάδι και τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και το μαϊντανό και ζυμώνουμε απαλά. Σχηματίζουμε μπιφτέκια διαμ. 8 - 10 εκ. και πάχους περίπου 2 εκ. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
  4. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα, για περίπου 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά, βάζοντας ένα ταψί από κάτω για να στάζουν τα υγρά.
  5. Ανοίγουμε το ψωμάκι, αλείφουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου, βάζουμε μερικές ροδέλες κρεμμυδιού, έπειτα το μπέργκερ και αμέσως το τυρί, για να λιώσει. Προσθέτουμε επιπλέον κρεμμύδια (αν θέλουμε) και ψιλοκομμένα τσίλι. Κλείνουμε με το ψωμί και σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 389 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.