Η ιστορία της Επανάστασης του 1821 μέσα από τα μάτια του Έλληνα Καραγκιόζη

Άρτος και Θεάματα 06 Μαρτίου 2021

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο Καραγκιόζης του Σπυρόπουλου αποφάσισε να δώσει το δυναμικό «παρών» διαδικτυακά!
Με έξι διαφορετικές on line παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι σπουδαίοι καραγκιοζοπαίκτες, ο Θανάσης και ο Κώστας Σπυρόπουλος, ζωντανεύουν με τον ξεχωριστό τρόπο του Καραγκιόζη και την τέχνη τους στο Θέατρο Σκιών, ηρωικές μορφές της ελληνικής επανάστασης.

Καταξιωμένοι και πολύ αγαπητοί ηθοποιοί θα προλογίζουν την κάθε μία από τις παραστάσεις παρουσιάζοντας την ιστορία, τη δράση και τη σχέση του κάθε ήρωα με το θέατρο σκιών.

Παίζουν οι καραγκιοζοπαίκτες Θανάσης & Κώστας Σπυρόπουλος ενώ τις παραστάσεις προλογίζουν οι ηθοποιοί Κρατερός Κατσούλης, Αρετή Ζαχαριάδου, Τάκης Βαμβακίδης , Λευτέρης Ελευθερίου, Σπύρος Πούλης.
 Την έκθεση παρουσιάζει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝ LINE ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 

● 13/3 & 14/3 «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση» από τους καραγκιοζοπαίχτες Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.
● 20/3 & 21/3 «Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό και παρουσιαστή Κρατερό Κατσούλη και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

● 24/3 «Η κυρά-Φροσύνη και ο τύραννος της Ηπείρου Αλή Πασάς» με ιστορική αναδρομή από την ηθοποιό Αρετή Ζαχαριάδου και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλου.
● 25/3 «Παπαφλέσσας – Ο Μπουρλοτιέρης των ψυχών» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.
● 26/3 «Ο Αθανάσιος Διάκος & η Μάχη της Αλαμάνας» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου και παράσταση απ’ τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.
● 27/3 «Μάρκος Μπότσαρης – Ο αετός του Καρπενησίου» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Σπύρο Πούλη και παράσταση σε από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

Την τελευταία παράσταση συνοδεύει Διαδικτυακή Έκθεση Θεάτρου Σκιών της Οικογένειας Σπυρόπουλου που παρουσιάζει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ώρες: 10:00 – 23:00
Τιμή εισιτηρίου: 6,5 €
Εισιτήρια μέσω viva.gr

πηγή

Προβλήθηκε 926 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.