Η Google ξεκίνα μαζικές διαγραφές λογαριασμών χρηστών - Σε ποια περίπτωση κινδυνεύει το account

Άρτος και Θεάματα 17 Μαϊου 2023

Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη (16.05.2023) ότι θα διαγράψει όσους προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή συνδεθεί για τουλάχιστον 2 χρόνια – μαζί και το περιεχόμενό τους.

Ανακοινώνοντας την εν λόγω αλλαγή στην πολιτικής της, η Google είπε ότι θα εκκαθαρίσει το περιεχόμενο σε ανενεργούς λογαριασμούς στο Google Workspace. Αυτό περιλαμβάνει τους λογαριασμούς σας στο Gmail, στα Έγγραφα, στο Drive, στο Meet και στο Ημερολόγιο.

Η νέα πολιτική ισχύει επίσης για τους λογαριασμούς σας στο YouTube και στο Φωτογραφίες Google! 

Η προηγούμενη πολιτική, η οποία ξεκίνησε το 2020, έλεγε ότι ο δωρεάν απεριόριστος χώρος αποθήκευσης για τις Φωτογραφίες Google και τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε λογαριασμούς θα διαγραφούν για τους ανενεργούς λογαριασμούς. Αλλά η νέα περιλαμβάνει τη διαγραφή των λογαριασμών.

Αν και η νέα πολιτική τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη, δεν θα επηρεάσει αμέσως τους χρήστες με ανενεργό λογαριασμό και το νωρίτερο που η εταιρεία θα αρχίσει να διαγράφει λογαριασμούς είναι ο Δεκέμβριος του 2023.

Όσον αφορά στη διεύθυνσή σας στο Gmail, δεν θα είναι διαθέσιμη για χρήση μετά τη διαγραφή του αρχικού λογαριασμού σας. 

Πριν από τη διαγραφή ενός λογαριασμού, η Google θα στείλει πολλαπλές ειδοποιήσεις κατά τους μήνες που προηγούνται της διαγραφής, τόσο στη διεύθυνση email του λογαριασμού όσο και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης (εάν έχει δοθεί).

Όπως ανακοινώθηκε, τα άτομα θα πρέπει να συνδέονται συγκεκριμένα στο Google Photos κάθε 2 χρόνια για να θεωρούνται ενεργά.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 6668 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.