H συνταγή της ημέρας: ''Παγωτό σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα''

Άρτος και Θεάματα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ζαχαρούχο γάλα και μόλις τρία ακόμα υλικά χρειαζόμαστε για αυτό το πανεύκολο και γρήγορο παγωτό σοκολάτας. Το μόνο δύσκολο είναι η αναμονή!

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά


15' προετοιμασία
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 15'

Υλικά - Βάρος: 1 κιλό
  •  500 ml (2 1⁄2 κούπες) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ κρύα)
  •  200 γρ. (1/2 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  •  300 γρ. κουβερτούρα
  •  150 γρ. χοντροτριμμένα μπισκότα oreo σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε παγωτό σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να σφίξει και να γίνει σαν γιαούρτι, δηλαδή να στέκεται στο κουτάλι αλλά χωρίς να γίνει ακόμα σαντιγί.
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα.
  3. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί*.
  4. Προσθέτουμε 1 κουταλιά από τη χτυπημένη κρέμα με το ζαχαρούχο μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε απαλά, ώστε να την αραιώσουμε λίγο και να την κρυώσουμε, και την αδειάζουμε όλη μέσα στο μπολ με την υπόλοιπη κρέμα και το ζαχαρούχο.
  5. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
  6. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης, προσθέτοντας και τα τριμμένα μπισκότα.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ τάπερ με καπάκι ή σε ένα μεταλλικό μπολ ή άλλο σκεύος που κλείνουμε στο πάνω μέρος με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  8. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
  9. Σερβίρουμε σε μπολ, ποτήρια ή χωνάκια και αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας.
Μυστικά

Πώς λιώνουμε τη σοκολάτα Στα μικροκύματα: Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε πλαστικό μπολ μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Επιλέγουμε τα 600 Watt, σταματώντας τον φούρνο κάθε 20 δευτερόλεπτα για να ανακατέψουμε τη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία των 20 δευτερολέπτων και του ανακατέματος μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια. *Σε μπεν μαρί: Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μεταλλικό ή γυάλινο πυρίμαχο μπολ. Στερεώνουμε το μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία βράζουμε λίγο νερό. Φροντίζουμε το μπολ να μην ακουμπάει απευθείας στο νερό, ώστε η σοκολάτα να λιώνει μόνο χάρη στον ατμό που εγκλωβίζεται κάτω από το μπολ. Την ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 631 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.