H συνταγή της ημέρας: ''Μπουγάτσα με σοκολατούχο γάλα''

Άρτος και Θεάματα 28 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτή η μπουγάτσα είναι εκ των πραγμάτων νόστιμη. Όχι μόνο γιατί γίνεται με το κριτσανιστό φύλλο, αλλά και γιατί η γέμιση γίνεται με σοκολατούχο γάλα και κακάο! Ιδανική για chocoholics!

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

35' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά - Μερίδες: 12
  •  8 φύλλα κρούστας
  •  150 γρ. βούτυρο για το άλειμμα
  •  300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  •  500 ml σοκολατούχο γάλα
  •  300 γρ. ζάχαρη
  •  4 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι ελαφρώς
  •  50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  •  70 γρ. αλεύρι μαλακό
  •  20 γρ. κακάο
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τη μπουγάτσα με σοκολατούχο γάλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε τη μισή ζάχαρη με 200 ml από το γάλα, το σιμιγδάλι, το κακάο, το αλεύρι και τους κρόκους.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  4. Μόλις βράσει το μείγμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του σιμιγδαλιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει.
  5. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε στο εσωτερικό του τα μισά φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα. Φροντίζουμε να εξέχουν από διαφορετική πλευρά του ταψιού.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα στα φύλλα, απλώνουμε ομοιόμορφα και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, πάνω στην κρέμα.
  7. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα στην επιφάνεια και τα βουτυρώνουμε ένα ένα.
  8. Ψαλιδίζουμε τις άκρες των φύλλων, αφήνοντας όμως ένα περιθώριο για να μπορούμε να τα διπλώσουμε προς τα μέσα.
  9. Ψήνουμε τη τη μπουγάτσα με σοκολατούχο γάλα για 35-40 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 593 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.