Αυτή η μπουγάτσα είναι εκ των πραγμάτων νόστιμη. Όχι μόνο γιατί γίνεται με το κριτσανιστό φύλλο, αλλά και γιατί η γέμιση γίνεται με σοκολατούχο γάλα και κακάο! Ιδανική για chocoholics!
- 8 φύλλα κρούστας
- 150 γρ. βούτυρο για το άλειμμα
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 500 ml σοκολατούχο γάλα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι ελαφρώς
- 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 70 γρ. αλεύρι μαλακό
- 20 γρ. κακάο
- Για να φτιάξουμε τη μπουγάτσα με σοκολατούχο γάλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη μισή ζάχαρη με 200 ml από το γάλα, το σιμιγδάλι, το κακάο, το αλεύρι και τους κρόκους.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Μόλις βράσει το μείγμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του σιμιγδαλιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει.
- Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε στο εσωτερικό του τα μισά φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα. Φροντίζουμε να εξέχουν από διαφορετική πλευρά του ταψιού.
- Αδειάζουμε την κρέμα στα φύλλα, απλώνουμε ομοιόμορφα και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, πάνω στην κρέμα.
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα στην επιφάνεια και τα βουτυρώνουμε ένα ένα.
- Ψαλιδίζουμε τις άκρες των φύλλων, αφήνοντας όμως ένα περιθώριο για να μπορούμε να τα διπλώσουμε προς τα μέσα.
- Ψήνουμε τη τη μπουγάτσα με σοκολατούχο γάλα για 35-40 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.