H συνταγή της ημέρας: ''Κυπριακοί κεφτέδες με κιμά χοιρινό και πατάτα''

Άρτος και Θεάματα 12 Οκτωβρίου 2023

Κυπριακοί κεφτέδες με κιμά χοιρινό και πατάτα, αφράτοι και πολύ νόστιμοι, αυτοί οι κεφτέδες ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Χριστόφορος Πέσκιας

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb


30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά - Μερίδες: 4 - 6
  •  1 κιλό κιμάς χοιρινός
  •  2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  400 γρ. πατάτες, τριμμένες και στυμμένες
  •  1 αυγό
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τους κυπριακούς κεφτέδες με κιμά χοιρινό και πατάτα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μετρημένο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με το λάδι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά, τις πατάτες, το αυγό, τα μυρωδικά, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε οβάλ κεφτέδες.
  4. Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τα 2/3 του σκεύους και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Στραγγίζουμε τους κυπριακους κεφτέδες και σερβίρουμε με πλιγούρι.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 601 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.