Κυπριακοί κεφτέδες με κιμά χοιρινό και πατάτα, αφράτοι και πολύ νόστιμοι, αυτοί οι κεφτέδες ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
- 1 κιλό κιμάς χοιρινός
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 400 γρ. πατάτες, τριμμένες και στυμμένες
- 1 αυγό
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- Για να φτιάξουμε τους κυπριακούς κεφτέδες με κιμά χοιρινό και πατάτα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μετρημένο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά.
- Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με το λάδι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά, τις πατάτες, το αυγό, τα μυρωδικά, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε οβάλ κεφτέδες.
- Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τα 2/3 του σκεύους και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
- Στραγγίζουμε τους κυπριακους κεφτέδες και σερβίρουμε με πλιγούρι.