H συνταγή της ημέρας: ''Κοχύλια φουρνιστά με χειμωνιάτικα λαχανικά και μπεσαμέλ λαδιού''

Άρτος και Θεάματα 16 Νοεμβρίου 2023

Μια λαχταριστή μακαρονάδα φούρνου με μπρόκολο και μανιτάρια, εύκολη και ελαφριά, που θα λατρέψουν όλοι, μεγάλοι και παιδιά. Ιδανική για κάθε μέρα αλλά και για το Σαββατοκύριακο.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου


Ετοιμάζονται σε λιγότερο από μια ώρα, είναι εύκολα και νόστιμα, και χάρη στη φτιαγμένη με ελαιόλαδο μπεσαμέλ που προτείνει η σεφ και το λίγο τυρί, είναι και ελαφριά.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  500 γρ. κοχυλάκια ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  •  300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4
  •  300 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  500 ml φρέσκο γάλα
  •  60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  •  2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε κοχύλια φουρνιστά με χειμερινά λαχανικά, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε 20 ml από το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, το μπρόκολο, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο για περίπου 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
  3. Tα ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά στο ταψί.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε έντονα με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια κρέμα.
  5. Ρίχνουμε σταδιακά και με αργή ροή το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ρευστή μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  7. Απλώνουμε την μπεσαμέλ σε μια λεπτή στρώση, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 489 φορές

Eurovision 2025: Εθνικός τελικός με πολλές εκπλήξεις - Η σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών

Φαντασμαγορικό θέαμα, με τραγούδι, χορό, ρυθμό και πολλές εκπλήξεις, επιφυλάσσει η βραδιά του Εθνικού Τελικού, από τον οποίο θα αναδειχθεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό Eurovision 2025.

Πάρε μέρος στον ''4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής'' της E.Σ.Ε  δες την ιστορία σου να ζωντανεύει επί σκηνής και κέρδισε βραβεία και χρηματικά έπαθλα!

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, υπενθυμίζει ότι «ο 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής» λήγει την 4η Μαρτίου 2025.

Τα ζώδια την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025

Η σημερινή όψη τετραγώνου μεταξύ της Σελήνης από τον Υδροχόο και του Ουρανού από τον Ταύρο φέρνει έντονες και απρόβλεπτες ενέργειες, καθώς και την ανάγκη να απελευθερωθούμε από περιορισμούς που μας κρατούν πίσω

Μαρίνα Σάττι: Το απογειωτικό ''EPANO STO TRAPEZI'' Νο 1 στο YouTube σε χρόνο ρεκόρ!

Το ολοκαίνουργιο τραγούδι της Μαρίνας Σάττι με τίτλο «Epano sto Trapezi» κέρδισε αμέσως την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινού και κατόρθωσε σε λιγότερο από 12 ώρες να κατακτήσει την κορυφή και να γίνει no 1 trend στις μουσικές τάσεις του YouTube όπως και στις γενικές.