H συνταγή της ημέρας: ''Κοχύλια φουρνιστά με μπρόκολο και κουνουπίδι''

Άρτος και Θεάματα 06 Νοεμβρίου 2023

Τα μεγάλα κοχύλια είναι ιδανικά γι’ αυτή τη συνταγή, γιατί γεμίζουν με το υπέροχο μείγμα των λαχανικών και των τυριών και συνθέτουν ένα λαχταριστό φουρνιστό.

Νένα Ισμυρνόγλου

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  400 γρ. κοχύλια μεγάλα
  •  300 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια
  •  250 γρ. κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια
  •  1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  100 γρ. σύγλινο, ψιλοκομμένο
  •  80 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
  •  120 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  •  300 ml κρέμα γάλακτος
  •  50 γρ. φουντουκόψιχα, χοντροκοπανισμένη
  •  1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  •  30 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα κοχύλια φουρνιστά με μπρόκολο και κουνουπίδι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μπρόκολο και το κουνουπίδι 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών.
  3. Τα στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το σύγλινο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ρίχνουμε το κατσικίσιο τυρί και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να σχηματιστεί μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα.
  5. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και το σύγλινο για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  7. Μεταφέρουμε το όλον σε ένα μέτριο πυρέξ και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  8. Ανακατεύουμε το κεφαλοτύρι με τα φουντούκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με το μείγμα όλη την επιφάνεια.
  9. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 662 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 22 Απριλίου 2025

Η Σελήνη στον Υδροχόο σε τρίγωνο με τον Δία στους Διδύμους στήνει το ιδανικό σκηνικό για χαλαρή κοινωνικότητα, αστεία, αφηρημένες συζητήσεις και μια αίσθηση ελευθερίας που μοιάζει με την πρώτη ανοιξιάτικη βουτιά στη θάλασσα.

Τα ζώδια την Κυριακή του Πάσχα

Η μέρα φλέγεται από το πάθος του Άρη στον Λέοντα να σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στον Κριό δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε το Πάσχα με συναίσθημα!