Εύκολη και γρήγορη συνταγή για λιβανέζικο, αρωματικό κεμπάπ από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά. Σερβίρουμε με αραβικές πίτες, ντομάτα και γιαούρτι για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
- 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά
- 600 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, τριμμένος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 5-6 μικρές αραβικές πίτες
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
- 200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
- Για να φτιάξουμε λιβανέζικο κεμπάπ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ για 12-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε τα κεμπάπ με το γιαούρτι, τις πίτες και τις ντομάτες με τον δυόσμο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.