H συνταγή της ημέρας: ''Κεφτεδάκια κοτόπουλου με κάρι και σάλτσα ντομάτας''

Άρτος και Θεάματα 03 Οκτωβρίου 2023

Απίθανα κεφτεδάκια, βουτηγμένα σε κατακόκκινη σάλτσα με εξωτικό άρωμα. Ιδανικό συνοδευτικό τους οι πατάτες τηγανητές.

Παναγιώτης Σιαφάκας
Φωτογραφία: Αντωνία Τσέγκου

20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά - Μερίδες: 6
Για τα κεφτεδάκια
  •  600 γρ. κιμάς κοτόπουλου (από μπούτι)
  •  3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  •  40 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  περίπου 150 γρ. αλεύρι (για το αλεύρωμα)
Για τη σάλτσα
  •  300 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  •  1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  •  1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  •  1 κουτ. σούπας (κοφτή) κάρι, σε σκόνη
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  60 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Κεφτέδες
  1. Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με κάρι και σάλτσα ντομάτας σε μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγέθους ενός καρυδιού.
  3. Τα «περνάμε» από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  4. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Σάλτσα
  1. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι και την πάπρικα για 2-3 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  3. Βάζουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σείουμε την κατσαρόλα για να καλυφθούν καλά.
  4. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 - 6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 590 φορές