Απίθανα κεφτεδάκια, βουτηγμένα σε κατακόκκινη σάλτσα με εξωτικό άρωμα. Ιδανικό συνοδευτικό τους οι πατάτες τηγανητές.
- 600 γρ. κιμάς κοτόπουλου (από μπούτι)
- 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
- 40 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- περίπου 150 γρ. αλεύρι (για το αλεύρωμα)
- 300 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας (κοφτή) κάρι, σε σκόνη
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 60 ml ελαιόλαδο
- Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με κάρι και σάλτσα ντομάτας σε μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγέθους ενός καρυδιού.
- Τα «περνάμε» από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
- Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι και την πάπρικα για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Βάζουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σείουμε την κατσαρόλα για να καλυφθούν καλά.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 5 - 6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.