H συνταγή της ημέρας: ''Εύκολο σκορδόψωμο με μπαγιάτικο ψωμί''

Άρτος και Θεάματα 02 Νοεμβρίου 2023

Έξυπνη ιδέα για να αξιοποιήσουμε το ψωμί που μας έμεινε, αλλά και για να ετοιμάσουμε στο λεπτό ένα νόστιμο σνακ που θα συνοδεύσει τους μεζέδες και την μπίρα μας.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φούτσα


10' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά - Τεμάχια: για 1 μπαγκέτα
  •  1 μπαγκέτα, καλύτερα μπαγιάτικη, ή 1 σχετικά λεπτή φραντζόλα χωριάτικου ψωμιού
  •  5 γεμάτες κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  •  4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανός
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε εύκολο σκορδόψωμο με μπαγιάτικο ψωμί, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Στη συνέχεια, κόβουμε στη μέση την μπαγκέτα, κατά μήκος της μακριάς της πλευράς.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με το κουτάλι το βούτυρο με το σκόρδο, το σχοινόπρασο ή τον μαϊντανό, το λάδι και το αλάτι.
  4. Αλείφουμε την εσωτερική πλευρά κάθε κομματιού μπαγκέτας με το μείγμα βουτύρου και ενώνουμε ξανά τα κομμάτια σχηματίζοντας ξανά ολόκληρη τη φραντζόλα.
  5. Τυλίγουμε σφικτά σε λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά.
  7. Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  8. Αν θέλουμε το σκορδόψωμο τραγανό, τότε απλώνουμε τις φέτες στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου με τίτλο «Σπιτικό ψωμί».

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 395 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.