Ασημένιο μετάλλιο για τον Χρήστου στην κολύμβηση

Άρτος και Θεάματα 02 Αυγούστου 2024

Ποιος θα το πίστευε… Πρωτοφανής θρίαμβος για την Ελλάδα στην κολύμβηση!

Ο Απόστολος Χρήστου για περισσότερα από δέκα χρόνια δουλεύει σκληρά για να φτάσει σε μία μεγάλη επιτυχία στα 100μ. ύπτιο και είδε αυτή να του… γλιστράει για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Σκέφτηκε να αποσυρθεί από τα 200μ. ύπτιο, αλλά αποφάσισε να μην τα παρατήσει. Κατέβηκε και πέτυχε το απίθανο. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης στην πισίνα στην ιστορία των Αγώνων, και έγραψε με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Χρήστου έκανε μία τρομερή κούρσα, παίρνοντας από την αρχή μεγάλο προβάδισμα. Γύρισε στο πρώτο 100άρι σε 55.14, πιο γρήγορα ακόμη κι από το πέρασμα του Ααρον Πίρσολ στο ακατάρριπτο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2009. Ηταν προφανές ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι και σιγά-σιγά ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος, που ήταν έτσι κι αλλιώς το φαβορί του τελικού, μείωσε τη διαφορά και τον προσπέρασε, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με 1:54.26.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε και την τελευταία ιμάδα των δυνάμεων του, τερμάτισε σε 1:54.82, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Απόστολου Σίσκου (1:55.42 από τις 19/6 στο Βελιγράδι) και κράτησε τη δεύτερη, μπροστά από τον Ελβετό Ρόμαν Μιτιούκοφ που πήρε την τρίτη θέση με 1:54.85. Η Ελλάδα έχει πλέον μετάλλιο στην κολύμβηση!

Ο Χρήστου έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που κατακτά μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, μετά τον χάλκινο στην κατηγορία των -90 κιλών στο τζούντο, Θοδωρή Τσελίδη!

www.zougla.gr

Προβλήθηκε 489 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.