Ασημένιο μετάλλιο για τον Χρήστου στην κολύμβηση

Άρτος και Θεάματα 02 Αυγούστου 2024

Ποιος θα το πίστευε… Πρωτοφανής θρίαμβος για την Ελλάδα στην κολύμβηση!

Ο Απόστολος Χρήστου για περισσότερα από δέκα χρόνια δουλεύει σκληρά για να φτάσει σε μία μεγάλη επιτυχία στα 100μ. ύπτιο και είδε αυτή να του… γλιστράει για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Σκέφτηκε να αποσυρθεί από τα 200μ. ύπτιο, αλλά αποφάσισε να μην τα παρατήσει. Κατέβηκε και πέτυχε το απίθανο. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης στην πισίνα στην ιστορία των Αγώνων, και έγραψε με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Χρήστου έκανε μία τρομερή κούρσα, παίρνοντας από την αρχή μεγάλο προβάδισμα. Γύρισε στο πρώτο 100άρι σε 55.14, πιο γρήγορα ακόμη κι από το πέρασμα του Ααρον Πίρσολ στο ακατάρριπτο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2009. Ηταν προφανές ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι και σιγά-σιγά ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος, που ήταν έτσι κι αλλιώς το φαβορί του τελικού, μείωσε τη διαφορά και τον προσπέρασε, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με 1:54.26.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε και την τελευταία ιμάδα των δυνάμεων του, τερμάτισε σε 1:54.82, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Απόστολου Σίσκου (1:55.42 από τις 19/6 στο Βελιγράδι) και κράτησε τη δεύτερη, μπροστά από τον Ελβετό Ρόμαν Μιτιούκοφ που πήρε την τρίτη θέση με 1:54.85. Η Ελλάδα έχει πλέον μετάλλιο στην κολύμβηση!

Ο Χρήστου έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που κατακτά μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, μετά τον χάλκινο στην κατηγορία των -90 κιλών στο τζούντο, Θοδωρή Τσελίδη!

www.zougla.gr

Προβλήθηκε 592 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.