ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη: Ανακοίνωση για τη Δημόσια Διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Υμηττού

Εντός των τειχών 24 Αυγούστου 2020

📌  Ανακοίνωση για τη Δημόσια Διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Υμηττού
 
👉 Η Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη προτείνει να διεκδικήσει η Δημοτική Αρχή σύσσωμη την παράταση της Δημόσιας Διαβούλευσης για τη ΣΜΠΕ του Υμηττού κατ’ ελάχιστον για 30 ακόμα ημέρες και οπωσδήποτε μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου 2020. 
 
👉 Είναι αδιανόητο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί έντονα την Ηλιούπολη –και όχι μόνο φυσικά- και εισάγει τόσες προτεινόμενες αλλαγές για τις χρήσεις γης καθώς και πλήθος νέων «δραστηριοτήτων» αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα του βουνού, να γίνεται εντός ενός διαστήματος που κατά κοινή ομολογία πολύς κόσμος αδυνατεί να το παρακολουθήσει. 
 
👉  Η Δημόσια Διαβούλευση πρέπει να έχει ως βασική αποστολή τη συμμετοχή των πολιτών σε μία τόσο σοβαρή διαδικασία. Εδώ φαίνεται πως η κυβέρνηση επιλέγει το ακριβώς αντίθετο. 
 
✅ Ο Δήμος θα πρέπει να διασφαλίσει τη δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών, ασχέτως των κινήσεων που επιθυμεί να δρομολογήσει και για τις οποίες υπάρχει η σχετική συζήτηση στην πόλη. Ειδάλλως, μιλάμε για προσχηματική διαβούλευση.
 
Το γραφείο τύπου,

Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη 

Προβλήθηκε 559 φορές

Τουλάχιστον 121 σπίτια είχε κλέψει η συμμορία διαρρηκτών που είχε ρημάξει την Ηλιούπολη

Το απόγευμα της Δευτέρας 23/9/24, έγινε επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν τα 14 από τα 24 ταυτοποιημένα μέλη συμμορίας διαρρηκτών που χτυπούσε κυρίως στην Ηλιούπολη, ενώ δύο εξ’ αυτών είναι έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της Χώρας

Τράφικινγκ στην Ηλιούπολη: Επιφυλάχθηκε το δικαστήριο για δίκη κεκλεισμένων των θυρών

Στο τέλος της σημερινής πρώτης συνεδρίασης του δικαστηρίου, αφού η έδρα αποφάνθηκε επί των αιτημάτων που τέθηκαν από τους διαδίκους, η πρόεδρος Σμαράγδη Κατσουλάκου ανακοίνωσε