Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών-Τοπική Διοίκηση Αττικής στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Εντός των τειχών 03 Δεκεμβρίου 2019

Στις 2 Δεκεμβρίου 2019, επισκέφθηκε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης, το Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης Αττικής της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών.

Τα μέλη της Ενώσεως ξεναγήθηκαν στις συλλογές του Μουσείου, καθώς και στην πινακοθήκη Θεμιστοκλή Καρφάκη, όπου φιλοξενούνται έργα του λαϊκού ζωγράφου εμπνευσμένα από την παλλαϊκή Αντίσταση στους κατακτητές την περίοδο 1941-1944.

Ενημερώθηκαν επίσης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου και έγινε ιδιαίτερη μνεία στην Μέρα της Εθνικής Αντίστασης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου, σε επιχείρηση που οργανώθηκε από κοινού από τον Ε.Λ.Α.Σ. τον Ε.Δ.Ε.Σ. και τους Άγγλους σαμποτέρ.

Η καταστροφή της γέφυρας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην κατεχόμενη, από τους Γερμανούς, Ευρώπη.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας έμειναν εντυπωσιασμένα από τα τεκμήρια των συλλογών του Μουσείου και ανανέωσαν το ραντεβού για μια νέα επίσκεψη την άνοιξη του 2020.

Στη φωτογραφία 1 διακρίνονται από αριστερά: Εφη Αντωνίου γενική γραμματέας της Τοπικής Διοίκησης, Σωτήριος Καλταμπάνης υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και διοικητής του Α.Τ Αλίμου, Περικλής Καπετανόπουλος δημοσιογράφος-ιστορικός του Μουσείου, Νάντια Μπαράκου μέλος, Ειρήνη Μακρυδάκη α΄αντιπρόεδρος, και Γεώργιος Παλλιάκος β΄αντιπρόεδρος.

Στη φωτογραφία 2, ο ιστορικός Αλέξανδρος Σταυριανέας ενημερώνει τα μέλη της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών για τα τεκμήρια και τα αντικείμενα που περιλαμβάνουν οι συλλογές του Μουσείου. 

Προβλήθηκε 861 φορές