9ο Δημοτικό Σχολείο
Αγίου Δημητρίου.
Οι μαθητές εμπνέονται, δημιουργούν από το Ρέμα της Πικροδάφνης και... χτυπάνε πρωτιά!
Δείτε τα στοιχεία της ταινίας
Η διάsosη είναι μια ταινία μικρού μήκους/ ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από τους μαθητές του Στ1 του 9ου Δημοτ. Σχ. Αγίου Δημητρίου Αττικής και αφορά το Ρέμα της Πικροδάφνης.
Tιμήθηκε με το Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ Καλύτερης Ταινίας Τεκμηρίωσης στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους (2016).
Υπόθεση: Μια ομάδα μαθητών δημοτικού μαζί με τη δασκάλα τους πηγαίνουν να γνωρίσουν τις ομορφιές του ρέματος της Πικροδάφνης και να το καθαρίσουν.
Ανάμεσα στα παιδιά υπάρχει και κάποιο που έχει μάθει να «αφουγκράζεται» την ομορφιά της φύσης διαφορετικά από τα υπόλοιπα και να λαμβάνει μηνύματα που οι άλλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Παράλληλα με τον καθαρισμό του ρέματος μια άλλη ιστορία εξελίσσεται. Ένα άγνωστο «έμβιο ον» έχει παγιδευτεί κατά λάθος σε έναν θάμνο στο ρέμα.
Θα κατορθώσει να ξεφύγει και ποιοι θα το βοηθήσουν σε αυτή την τελευταία του προσπάθεια επιβίωσης;
Μήπως η πιθανή διάσωση του «αγνώστου» να συμβολίζει και τη διάσωση του ρέματος;
Επιμέλεια ταινίας: Χριστίνα Δελατόλα - Νίκος Καμήλος
Παραγωγή: 9ο Δημ. Σχ. Αγ. Δημητρίου Αττικής
Σενάριο: Μαθητές του Στ1
Πρωταγωνιστές: Μαθητές του Στ1
Κάμερα: Νίκος Χατζόπουλος
Μοντάζ: Νίκος Αράπογλου
Ηχογράφηση: Γιώργος Φλαμουρίδης (GFS-PRO Recording Studio – Productions)
Σχεδιασμός αφίσας/εξωφύλλου: Γιάννης Αγγέλου
Εκτύπωση: Σφραγιδομανία (facebook.com/sfragidomania)
Κυκλοφορία: 2016
Υπεύθυνη Προγράμματος: Χριστίνα Δελατόλα
Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Αλέξη, Νίκος Καμήλος, Κατερίνα Σακελλαρίου
Η ταινία διαγωνίστηκε στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία» που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα - Μορφωτικό Γραφείο -Σπίτι της Κύπρου.
Απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ'- Ε'- Στ' δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
Το βραβευμένο video (εδώ)