''Ποντικός'' πιάστηκε στη φάκα για ληστείες σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής

Στα πέριξ 24 Μαρτίου 2025

Ένας 37χρονος άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής, τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/3), κατηγορούμενος για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων ληστειών σε βάρος υπαλλήλων ξενοδοχείων -κυρίως ημιδιαμονής- σε περιοχές της Αττικής τον τελευταίο μήνα, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφορικών δεδομένων και στοιχείων, εντόπισε τον 37χρονο και διακρίβωσε την εγκληματική του δράση.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, αστυνομικοί εντόπισαν τον 37χρονο να κινείται με όχημα, και τη στιγμή που επιχείρησε να εισέλθει σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Γλυφάδας, τον ακινητοποίησαν. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 37χρονος αντιστάθηκε σθεναρά και προσπάθησε να διαφύγει προτάσσοντας πλαστικό όπλο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, ο 37χρονος κινούμενος με όχημα κυρίως πρώτες πρωινές ώρες εισέρχονταν σε ξενοδοχείο προσποιούμενος τον πελάτη, χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο ταυτότητας, και με την απειλή όπλου σε βάρος των υπαλλήλων, αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

Μετά από έρευνα στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλαστικό πιστόλι που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών,
  • πλαστό δελτίο ταυτότητας,
  • πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης,
  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και
  • το χρηματικό ποσό των 405 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις ληστειών σε Σκαραμαγκά, Γλυφάδα, Ελληνικό, Άγιο Δημήτριο και Εξάρχεια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

www.zougla.gr

Προβλήθηκε 603 φορές