«Ζυμώσεις», στην Ηλιούπολη, εν όψει Δημοτικών εκλογών! (του Γιώργου Μπαλτά)

Αρθρογραφία 13 Δεκεμβρίου 2018

Η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού στη Τρίτη ψηφοφορία ανέδειξε την διάθεση και τις δυνατότητες σύγκλισης μεταξύ Βαλασόπουλου και της «Ηλίου Πόλις ανθρώπινη πόλη» του κ. Χρήστου Κοκοτίνη.

Με μια ματιά στα πρακτικά του Δ.Σ. τα προηγούμενα χρόνια, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό καταγράφεται ως εξής:

2015 : Κύριε Ασβεστά; Όχι η ΗΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

2016 : Ο κ. Κοκοτίνης «όχι»

2017 : ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, λευκό

2018 : ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ανθρώπινη πόλις 4 ψηφίζουν ΝΑΙ και 2 ΑΠΟΝΤΕΣ

Πως εξηγείται, η από κοινού ανάληψη της ιδιοκτησίας του πρώτου μνημονιακού προϋπολογισμού, το 90% του οποίου αφορά «δεδομένες» δαπάνες;

Καμία «παραδοξότητα»!

Είναι γνωστή η σχέση του κ. Βαλασόπουλου με τον κ. Σπίρτζη ισχυρού άνδρα της σημερινής κυβέρνησης.
Σπίρτζης και Βαλασόπουλος συνεργάζονται στενά από την περίοδο των μνημονίων που και οι δυο «φιγουράρανε» ως στελέχη του πρώτου μνημονιακού πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου την πολιτική του οποίου υλοποιεί στο ακέραιο και μάλιστα επιτυχώς, η παρούσα κυβέρνηση.

Αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας ήταν το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ που εξασφάλισε ο κ. Βαλασόπουλος στις εκλογές του 2009, με εσωκομματικό αντίπαλο τον κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο.

Εκείνο το χρίσμα έκανε το Βασίλη Βαλασόπουλο Δήμαρχο Ηλιούπολης!

Ο καιρός όμως πέρασε και ο κ. Σπίρτζης προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια μεταστέγασης του ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλδημοκρατία.

Εδώ είναι που χωράει και ο κ. Βαλασόπουλος, ένα έμπειρο στέλεχος της «παλαιοκομματικής Αυτοδιοίκησης» που όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ανάγκη!

Είναι συχνή και αφοπλιστική η ομολογία του κ. Χρήστου Κοκοτίνη για το βαθμό άγνοιας και έλλειψης Αυτοδιοικητικής εμπειρίας του ιδίου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης αφοπλιστικές είναι οι «γεμάτες νόημα» υπενθυμίσεις του κ. Βαλασόπουλου προς τον κ. κοκοτίνη: «Εγώ σας τάλεγα…» ή «..επί τέλους μαθαίνετε…» και άλλα τέτοια !!!

Είναι γνωστή και αναγνωρισμένη η περιορισμένη εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτή την αδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και προσπαθεί να την καλύψει με άνοιγμα σε έμπειρα και «ευεπίφορα ανταπόκρισης» στελέχη του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας!

Έτσι μπορεί να εξηγηθεί, η καθ όλη την τρέχουσα Δημαρχιακή περίοδο, αμοιβαία «διακριτική συμπεριφορά» των παρατάξεων Κοκοτίνη-Βαλασόπουλου.

Έτσι εξηγείται και η αποφυγή κάθε πρωτοβουλίας άσκησης οργανωμένης αντιπολίτευσης εκ μέρους του κ. Χρήστου Κοκοτίνη με την «σύμπραξη» των παρατάξεων που τον στηρίξανε στη δεύτερη Κυριακή το 2010!

Και ήρθε η κίνηση των 5+1!

Τόσο η ανεξαρτητοποίηση όσο και η «τακτική κίνηση» των ανεξαρτοποιηθέντων Δημοτικών Συμβούλων να μην ψηφίσουν τον προϋπολογισμό ήταν κίνηση «ματ» στην πολιτική σκακιέρα της Ηλιούπολης!

Φέρανε σε δύσκολη θέση τόσο τον κ. Βαλασόπουλο, κυρίως όμως τον κ. Κοκοτίνη.

Τους οδήγησαν να «ομολογήσουν» το «κρυφό πολιτικό τους φλέρτ» που με τόσο κόπο χτίζανε;

«Προσέξτε» πως η «Ηλίου Πόλις ανθρώπινη πόλις» «διολισθαίνει» από τις 6 καταψηφίσεις προϋπολογισμών της Διοίκησης Βαλασόπουλου, στο λευκό της περυσινής ψηφοφορίας και εφέτος, το 2018, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, στο μεγάλο ΝΑΙ, ταλαιπωρώντας για τρεις συνεδριάσεις 45 ανθρώπους.

Αφού λοιπόν τα βρήκαν στο προϋπολογισμό, το ερώτημα που μπαίνει είναι, γιατί να μην προχωρήσουν ο κ. Βαλασόπουλος και ο κ. Κοκοτίνης σε μια συζήτηση διαμόρφωσης μιας ενιαίας πλατφόρμας για κοινή κάθοδο στις εκλογές ή έστω σε μια, εκ των προτέρων, γνωστή διαμόρφωση μετεκλογικής συμφωνίας - συνεργασίας;

Σε άρθροπου δημοσιεύτηκε στο ilioupolisnews του κ. Καραμαγκάλη «γίνεται » η ενδιαφέρουσα διαπίστωση: «με τον Κλεισθένη είναι επιτακτική ανάγκη η συνεργασία δυνάμεων, τουλάχιστον στα πολύ μεγάλα ζητήματα που αφορούν τους δήμους»

Στο ίδιο άρθρο γράφεται η πληροφορία πως η νέα παράταξη «Συνεργοί με την Ηλιούπολη» έκαναν πρόταση συζήτησης για τη σύμπτυξη μιας μεγάλης παράταξης με την «Ηλίου Πόλις ανθρώπινη πόλη» του κ. Κοκοτίνη και του ΕΝΑΚ του κ. Δημήτρη Πανταζόπουλου.

«Η προσπάθεια τους χτύπησε «σε βράχια», καθώς οι επικεφαλής των παρατάξεων δεν φάνηκαν πρόθυμοι στο ενδεχόμενο, όχι απλά συνεργασίας, αλλά έναρξης της συζήτησης»**!

Η τύχη της «προσπάθειας», ήταν από την αρχή καταδικασμένη σε αποτυχία γιατί δείχνει να εμπεριέχει περισσότερη αφέλεια από όση σοβαρότητα απαιτούσε ένα τέτοιο εγχείρημα!

Τι κοινό μπορεί να έχει ο κ. Κοκοτίνης με τον κ. Πανταζόπουλο που δεν το ανακαλύψανε οχτώ χρόνια τώρα;

Όσο και αν φανεί παράξενο, η μόνη δυνατότητα σύμπτυξης Μεγάλης Αυτοδιοικητικής Παράταξης είναι μεταξύ των κ.κ. Βαλασόπουλου, Κοκοτίνη, Στασινόπουλου!

Ηχεί παράξενα; Καθόλου!

Και οι τρεις, υπό την ευρύτερη ομπρέλα της μνημονιακής «σοσιαλδημοκρατίας» «συνωστίζονται» να καλυφτούν από την επερχόμενη «μπόρα»! Την ίδια Αυτοδιοικητική πολιτική υπηρετούν!

Ένα τέτοιο σχήμα θα έχει και καλές πιθανότητες να συνεργαστεί μετεκλογικά ακόμα και ως αντιπολίτευση !

Ο κ. Βαλασόπουλος έκανε ένα μεγάλο βήμα, με την ευχαριστήρια ανάρτησή του, προς την παράταξη «Ηλίου Πόλις ανθρώπινη πόλη»!

Ας κάνει και το δεύτερο, μιας συζήτησης τουλάχιστον!

Είναι ο μόνος «τολμηρός» που μπορεί να το κάνει για να έχει τύχη να φέρει ένα τέτοιο σχήμα στη δεύτερη θέση!

 

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 12.12.2018

 

Προβλήθηκε 888 φορές

Όλα ξεκινούν από μια Τελεία (Ποτέ δεν ξεχνάμε τους αγαπημένους μας δασκάλους. Κι αυτή είναι μια ιστορία για εκείνους.)

H Τελεία είναι η ιστορία μιας στοργικής δασκάλας που όχι απλώς εμπιστεύεται τις ικανότητες του παιδιού, αλλά το ενθαρρύνει, το υποστηρίζει και εκτιμά τη δουλειά του, όταν το παιδί δεν γνωρίζει από πού να αρχίσει, πιστεύει ότι δεν μπορεί και έχει άρνηση να το προσπαθήσει.