* του Σακκά Ιωάννη
Δεν δικαιολογούμε τη σκόπιμη άγνοια ή παράβλεψη της ιστορικής πραγματικότητας και δεν επιτρέπουμε την υφαρπαγή από τους Σκοπιανούς, ούτε σαν συνθετικό του Ελληνικού ονόματος «Μακεδονία», για τον κρατικό και εθνικό τους προσδιορισμό!
Αλλά οι Έλληνες δεν ρωτηθήκαμε για αυτά που γίνονται στη χώρα μας για το θέμα αυτό και απευθυνόμαστε στα κόμματα του Κοινοβουλίου και τους εκπροσώπους μας οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να διαφυλάξουν την πατρίδα από μία μελλοντική ευθεία επιβουλή και να σεβαστούν την λαϊκή βούληση που όφειλε να εκφραστεί με δημοψήφισμα.
Δεν πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι στο εθνικό ζήτημα της «βάπτισης» της γειτονικής νεοσύστατης χώρας καθώς βλέπουμε πως ακόμα και στην περίπτωση που διαπραγματευόμασταν το συνθετικό –Μακεδονία οι Σκοπιανοί δεν ήθελαν την ονομασία "Σλαβική Μακεδονία" (ή "Σλαβομακεδονία") καθώς αυτό τους απέκοπτε "εθνικά" από τους Μακεδόνες.
Δεν ήθελαν την ονομασία "Νέα Μακεδονία" καθώς τους απέκοπτε "χρονικά" από τους Μακεδόνες. Πέτυχαν το "Βόρεια Μακεδονία" που ταυτίζεται με την αλλοτριωτική τους προπαγάνδα. Εφόσον υπάρχει Βόρεια, αυτόματα υπάρχει και η Νότια.
Με λίγα λόγια πέτυχαν την δεύτερη καλύτερη λύση για αυτούς (μετά το "Μακεδονία") και κατά συνέπεια τη δεύτερη χειρότερη για εμάς.
Στόχος τους ο Έλληνας και οι πολιτιστικές του ρίζες. Με συστηματική προσπάθεια και απίστευτο μένος έπληξαν τη γλώσσα του, τη θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουν την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας!
Ο Μεγαλέξανδρος με τις κατακτήσεις και το έργο του, διέδωσε την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης, από τη Λιβύη και την Αίγυπτο μέχρι το Αφγανιστάν και την Ινδία, ιδρύοντας παντού τις πόλεις του, τις «Αλεξάνδρειες».
Αν ο Φίλιππος πέτυχε να ενώσει όλους τους Έλληνες κάνοντας πράξη το όραμα της πανελλήνιας ιδέας του Ισοκράτη, ο Αλέξανδρος, μαθητής του Αριστοτέλη, πήρε το όραμα αυτό και το μετέτρεψε στην οικουμενικότητα του ελληνισμού.
Πως είναι δυνατόν να αμφισβητείται η ταυτότητα του Μεγαλέξανδρου;
Πως είναι δυνατόν ο θάνατος του Μεγαλέξανδρου να ανέρχεται 323 χρόνια προ Χριστού, τα πρώτα Σλαβικά φύλα να φτάνουν στα Βαλκάνια εννέα αιώνες αργότερα (αρχές του 7ουμ. Χ. αιώνα) και ωστόσο να διεκδικούν την ταυτότητα των αυθεντικών Μακεδόνων;
Λαέ της Μακεδονίας τη δική σου ιστορία αρνούνται, τον δικό σου πολιτισμό προσπαθούν να αλλοτριώσουν, το δικό σου όνομα προσπαθούν να αμφισβητήσουν.
Από την καρδιά της Ελλάδας, από την καρδιά της Μακεδονίας στέλνουμε το πιο μεγάλο και ηχηρό μήνυμα και δηλώνουμε αντίθετοι σε οποιαδήποτε «Συμφωνία», που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγο αυτής.
Εάν αυτό συμβεί, θα αποτελέσει καταπάτηση κάθε ιστορικής και λογικής τεκμηρίωσης της πατρότητας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ αυτού ονόματος.
Το όνομα της Μακεδονίας είναι στοιχείο της ταυτότητας του Ελληνικού Έθνους.
Είμαστε αντίθετοι με τετελεσμένα που αμφισβητούν και υποθηκεύουν τα εθνικά μας δίκαια.
e- mail: [email protected]
Σακκάς Ιωάννης
Στρατηγικός αναλυτής- Αξιωματικός (ε.α.) Π Ν
Πολιτευτής Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών με το κόμμα Ελληνική Λύση