Ο ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΓΙΕΣΓΙΕΣ (Αυγή Βάγια)

Άρτος και Θεάματα 22 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα χωρίς δίπλες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα δεν γίνονται!

Τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων γίνονται οι ήρωες στο βιβλία που θα διαβάσουμε παρέα με τα μικρά παιδιά τα φετινά Χριστούγεννα.

Ο ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΓΙΕΣΓΙΕΣ

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα όμορφο ζαχαροπλαστείο ζούσε ένας μικρούλης κουραμπιές που μόνο μια λέξη αγαπούσε –τη λέξη Yes!

Ο κύριος Καραμέλος, ο ζαχαροπλάστης, καθημερινά τον στολίζει με λογιών λογιών στολίδια –πότε με πολύχρωμη τρούφα, πότε σε σιρόπι σοκολάτα, πότε με τριμμένο αμύγδαλο. Και ο κουραμπιές λέει πάντα «Yes!» με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ ο εαυτός του. Πού ακούστηκε κουραμπιές με πολύχρωμα τρουφάκια και σιρόπια!

Ο Γιεσγιές είναι στενοχωρημένος επειδή στο ζαχαροπλαστείο κανείς δεν τον αγοράζει. «Θυμάσαι την τελευταία φορά που ήσουν ο εαυτός σου;» τον ρωτάει το Μιλφέιγ. Και ο Γιεσγιές αδυνατεί να απαντήσει –πάει καιρός από την τελευταία φορά που ήταν κανονικός κουραμπιές και τώρα πια έχει μπαγιατέψει. Τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου αναλαμβάνουν δράση: τη νύχτα που κλείνουν τα φώτα φτιάχνουν τον φίλο τους από την αρχή για να γίνει ένας λαχταριστός αληθινός κουραμπιές.

Ένας μικρός ήρωας που δεν αναγνωρίζει την αξία του και αλλάζει συνεχώς με την ελπίδα ότι θα αρέσει περισσότερο στους άλλους.

Μια ιστορία που λέει με τον πιο γλυκό τρόπο στα παιδιά ότι η ομορφιά κρύβεται στα πιο απλά πράγματα και στην αλήθεια που ο καθένας κρύβει μέσα του.

Η απλότητα, η αποδοχή και η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, όπως και η πολύτιμη αγάπη των φίλων μας, μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή μας.

Ο κουραμπιές καταλαβαίνει πώς μόνο μέσα από τη δική του αλήθεια θα γίνει ευτυχισμένος.

Συγγραφέας: Αυγή Βάγια

Εικόνες: Γιώργος Σγουρός

Εκδόσεις Διόπτρα

Πηγή: iefimerida.gr  

Προβλήθηκε 1242 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 29.09.2024: ''Aρνάκι κασπακινό, με ρύζι και κρούστα από καλαθάκι Λήμνου''

Το κασπακινό αρνάκι ψήνεται με μπόλικο ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρια και μυρωδικά και σκεπάζεται με ένα στρώμα από τυρί καλαθάκι Λήμνου, το οποίο γκρανινάρεται και σχηματίζει μια ρόδινη, λαχταριστή κρούστα.