Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας στο 20ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης

Εντός των τειχών 12 Φεβρουαρίου 2017

«Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» είναι το αποτέλεσμα ενός οράματος που γεννήθηκε από μια τραγική και άδικη απώλεια.

Αυτή του Πάνου Μυλωνά, που έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 22 ετών σε τροχαίο δυστύχημα το μεσημέρι της 22ας Μαρτίου 2004 ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Μια ιδέα, από μια ανάγκη: να μην χάνονται συνάνθρωποί μας στους δρόμους της χώρας μας. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για νέους από 15 έως 24 ετών, 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών & 3η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30-44, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζουν οι μόνιμες αναπηρίες λόγω τραυματισμών.

Ο βασικότερος ωστόσο παράγοντας για τα μεγάλα ποσοστά νεανικής θνησιμότητας από τραυματισμούς σε τροχαία δυστυχήματα είναι η ελλιπής ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και η μη τήρηση των σχετικών νόμων.» (από την ιστοσελίδα: http://www.ioas.gr)

Γι’ αυτό συνεργαστήκαμε με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τρίτης, Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης τάξης του σχολείου μας να συμμετέχουν σε βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017.

πηγή: http://20dim-ilioup.att.sch.gr/

 

Προβλήθηκε 1931 φορές

 Ο Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ) ''ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ''

Μια καινοτόμο δράση κοινωνικής ευθύνης της ΕΣΚΑ η οποία αφορά τη δημιουργία τμημάτων μπάσκετ για παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού