Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ηλιούπολης.(Απόφαση 14/2017 Δ.Σ. Δήμου Ηλιούπολης)

Εντός των τειχών 24 Ιανουαρίου 2017

Σήμερα 19 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:30 στο Δημοτικό Κατάστημα συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, σύμφωνα με την οικ.981/131.2017 πρόσκληση του Προέδρου, που δόθηκε σε κάθε Σύμβουλο, σύμφωνα με τα άρθρα 65 και 67 του Ν. 3852/2010.

Μετά τη διαπίστωση ότι το Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία αφού σε σύνολο μελών σαράντα ενός είναι παρόντα τριάντα πέντε, δηλ. οι κ.κ. 1) Πανταζόπουλος Ηλίας, Πρόεδρος, 2) Καλαντίδης Δημήτριος, Αντιπρόεδρος, 3) Κουρή Μαρία, Γραμματέας, 4) Γιαννάκης Χρήστος, 5) Χατζηδάκης Γεώργιος, 6) Παπαδόπουλος Κων/νος, 7) Ψυρρόπουλος Ευστάθιος, 8) Σερέτη Χριστίνα, 9) Καλαρρύτης Χρήστος, 10) Ζαννιά Ευφημία, 11) Αντζινάς Ιωάννης, 12) Βιδάλης Παναγιώτης, 13) Γιαννόπουλος Θεμιστοκλής, 14) Δημητρόπουλος Άγγελος, 15) Κορμά - Γκουτζιάνα Δήμητρα, 16) Καλούδης Κων/νος, 17) Μπασούρης Μαρίνος, 18) Κούρτης Ανδρέας, 19) Παναγιώταρης Αναστάσιος, 20) Γρηγορέας Ιωάννης, 21) Καπίρη Ελένη, 22) Κοκοτίνης Χρήστος, 23) Ασβεστάς Δημήτριος, 24) Χρυσουλάκης Φώτιος, 25) Αντύπας Γεώργιος, 26) Δουβή Αγγελική, 27) Αναγνώστου Ιωάννης, 28) Μαργαρώνης Παναγιώτης, 29) Ευσταθίου Αναστάσιος, 30) Κουρής Μιχαήλ, 31) Πανταζόπουλος Δημήτριος, 32) Πούλος Ιωάννης, 33) Πίκουλα Αργυρώ, 34) Σόφης
Γεώργιος και 35) Σεφτελής Κων/νος, ότι οι κ.κ. 1) Χωματά Αικατερίνη, 2) Μαρκουλάκη Αικατερίνη, 3) Νικηφόρος Ιωάννης, 4) Γεωργίου Δημήτριος, 5) Αγαδάκος Γεώργιος, 6) Τσατσούλη Αναστασία, ότι ο Δήμαρχος, κ. Βασίλειος Βαλασόπουλος, είναι παρών, ο κ. Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.

Παρόντες στη συνεδρίαση είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Αναστόπουλος, ο δικηγόρος του Δήμου κ. Καραβέλος, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμαρχου κ. Μανταδάκης, ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Παπαγεωργίου και ο Συμπαραστάτης του Δημότη κ. Αραμπατζής.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης τηρεί η μόνιμη υπάλληλος του Δήμου, Καλπουζάνη Αμαλία.
ΑΡ. ΑΠΟΦ.: 14/2017
ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ηλιούπολης.
(Από τη συνεδρίαση έχουν αποχωρήσει οι κ.κ. Κουρής, Πίκουλα, Δημ. Πανταζόπουλος, Αναγνώστου, Ευσταθίου)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ψυρρόπουλος, που εισηγήθηκε το 9ο θέμα της ημερησίας διάταξης, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ηλιούπολης, είπε τα εξής:

Παρακαλούμε να εισηγηθείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη απόφασης τα κάτωθι:

Θα θέλαμε να σας αναφέρουμε την πρωτοβουλία σχετικά με τη διεξαγωγή του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Ηλιούπολης που θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2017.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον ρόλο και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, η ανάδειξη της σημασίας των δημοκρατικών θεσμών στην σύγχρονη κοινωνία, αλλά και η αξία της συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων. Απώτερος σκοπός βέβαια είναι
η αφύπνιση των νέων σχετικά με το ρόλο του ενεργού πολίτη.

Οι μαθητές σε συνεργασία με τους συντονιστές καθηγητές τους θα συντάξουν ένα κείμενο προσχεδιασμένου προφορικού λόγου με θέμα «Η σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους Νέους - Έχει διακριτή θέση ο νέος στην Τοπική Κοινωνία;»

Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση θα επιλεγούν τρία σχολεία με εννέα μαθητές από το καθένα. Ένα σχολείο θα εκπροσωπεί τη δημοτική αρχή, ένα την αντιπολίτευση και το τρίτο θα διαδραματίσει το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών.

Οι μαθητές θα λάβουν τις θέσεις τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και θα αναπτύξουν τις απόψεις τους στις Θεματικές που έχουν δοθεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 65 και 67 του Ν. 3852/2010, το Ν. 3463/2006,

Αποφασίζει κατά πλειοψηφία
(μειοψηφούντων των κ.κ Μαργαρώνη και Σόφη και δηλώνοντας λευκό ο κ. Σόφης)

Εγκρίνει την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ηλιούπολης

Οι στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον ρόλο και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, η ανάδειξη της σημασίας των δημοκρατικών θεσμών στην σύγχρονη κοινωνία, αλλά και η αξία της συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων. Απώτερος σκοπός βέβαια είναι η αφύπνιση των νέων σχετικά με το ρόλο του ενεργού πολίτη.

Οι μαθητές σε συνεργασία με τους συντονιστές καθηγητές τους θα συντάξουν ένα κείμενο προσχεδιασμένου προφορικού λόγου με θέμα «Η σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους Νέους - Έχει διακριτή θέση ο νέος στην Τοπική Κοινωνία;»
Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση θα επιλεγούν τρία σχολεία με εννέα μαθητές από το καθένα.

Ένα σχολείο θα εκπροσωπεί τη δημοτική αρχή, ένα την αντιπολίτευση και το τρίτο θα διαδραματίσει το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών. Οι μαθητές θα λάβουν τις θέσεις τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και θα αναπτύξουν τις απόψεις τους στις Θεματικές που έχουν δοθεί.

Η διεξαγωγή του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Ηλιούπολης θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2017.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 14/2017 και είναι αναρτητέα στο διαδίκτυο.
 

Προβλήθηκε 1409 φορές