Η διαφορετική άποψη δεν διώκεται αλλά επιδιώκεται, δεν ποινικοποιείται αλλά απαντάται! (του Κώστα Γ. Σεφτελή)

Αρθρογραφία 02 Δεκεμβρίου 2016

Μου ήρθε στις ενημερώσεις μου, αυτή η φωτογραφία, (πριν 4 χρόνια με τους εθελοντές της Ε.Υ.Δ.Π.Η. και άλλους φορείς της πόλης μας, στο χώρο που πρέπει να μας ενώνει ΟΛΟΥΣ, τον Υμηττό μας!!),  ανασκαλεύοντας στη μνήμη μου στιγμές από μία περίοδο που πολλά ήταν διαφορετικά.

Στοχεύσεις, επιλογές, πολιτικές και προσωπικές σχέσεις.

Άλλαξαν πολλά.....

Ένα είναι βέβαιο, πως με το πέρασμα του χρόνου, θα κριθούμε όλοι!

Αυτό που δεν άλλαξε και δεν μπορεί κανένας να το αλλάξει είναι η σχέση μου με το εθελοντικό κίνημα.

Στηρίζω, ανεπιφύλακτα τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην προστασία του Υμηττού μας.

Στήριξα από την πρώτη στιγμή που είχα θέσεις ευθύνης και στηρίζω και σήμερα ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος την Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (Ε.Υ.Δ.Π.Η.).

Στηρίζω την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ προσφορά των συμπολιτών μου, που γνωρίζω πολύ καλά πως παρόλο που δίνουν καθημερινό αγώνα προσωπικής και οικογενειακής επιβίωσης, το μεγαλείο τους είναι τεράστιο!

Παραμερίζοντας ζωτικά τους προβλήματα, δίνουν τη ψυχή τους για το βουνό μας, την πόλη μας, τους Ηλιουπολίτες και το εθελοντικό κίνημα.

Δεν τους έβλεπα και δεν τους βλέπω ως εκτελεστικά όργανα για να καθαρίζουν σιντριβάνια, πλατείες, λύματα και λαϊκές αγορές.

Το έκαναν όμως και αυτό, όταν και όποτε τους ζητήθηκε!!!

Είναι προφανές, πως μπορούν και δικαιούνται να έχουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης της άποψης τους, όπως κάθε πολίτης.

Ειδικά, οι εθελοντές της Ε.Υ.Δ.Π.Η., επειδή τους γνωρίζω πολύ καλά τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά, διαβεβαιώνω, πως δεν έχουν κανένα απολύτως πολιτικό, ή πολύ περισσότερο κομματικό κίνητρο.

Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσω ή να συμφωνήσουμε σε όλα.

Στη διαφορετική άποψη, απαντώ με τη δική μου τεκμηρίωση.

Σε καμία περίπτωση αυτή δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί από εμένα, και πολύ περισσότερο όταν εγώ στο παρελθόν καταδίκαζα παρόμοιες πρακτικές και μεθόδους.

Επίσης δηλώνω, ότι είμαι ο πρώτος που θα υπερασπιστώ στα πλαίσια της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών, το Δήμαρχο ή οποιονδήποτε συνάδελφό μου αιρετό, συκοφαντηθεί.

Είναι γνωστό, πως η προσωπική μου σελίδα, https://www.facebook.com/kostasseftelis/ θα εξακολουθήσει να είναι βήμα δημοκρατικού και ζωντανού διαλόγου και θα φιλοξενεί οποιαδήποτε επώνυμη γνώμη, πρόταση ή σχολιασμό και πολύ περισσότερο, εάν είναι αντίθετη με τη δική μου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα απαντήσεων.

Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να παραδώσω μαθήματα δημοκρατίας, αλλά δεν μπορώ να μην πάρω θέση, όταν βάναυσα και αναιτιολόγητα επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η διαφορετική άποψη.

Κώστας Γ. Σεφτελής
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
πρ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
& Αντιδήμαρχος 

Προβλήθηκε 1156 φορές

Όλα ξεκινούν από μια Τελεία (Ποτέ δεν ξεχνάμε τους αγαπημένους μας δασκάλους. Κι αυτή είναι μια ιστορία για εκείνους.)

H Τελεία είναι η ιστορία μιας στοργικής δασκάλας που όχι απλώς εμπιστεύεται τις ικανότητες του παιδιού, αλλά το ενθαρρύνει, το υποστηρίζει και εκτιμά τη δουλειά του, όταν το παιδί δεν γνωρίζει από πού να αρχίσει, πιστεύει ότι δεν μπορεί και έχει άρνηση να το προσπαθήσει.