Και η Ηλιούπολη στο πρόγραμμα Νοιάζομαι της Intellisoft

Εντός των τειχών 15 Οκτωβρίου 2016

Και η Ηλιούπολη τελικά επέλεξε να εγκαταστήσει το πρόγραμμα - Εφαρμογή, Διαχείρισης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμων "Νοιάζομαι" που έχει εισάγει με τεράστια επιτυχία η εταιρεία IntelliSoft.

Η είδηση αυτή αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη της αξιοπιστίας του προγράμματος καθώς όπως είναι γνωστό ο δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται εδώ και χρόνια στην πρωτοπορία ειδικά των δομών Κοινωνικής Πρόνοιας με ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης με πάνω από 40 προσφερόμενες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του ιδιαιτέρως πολύπλοκου σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζηδάκης εξέτασε κάθε πτυχή του προγράμματος για να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις.

Η εφαρμογή «Νοιάζομαι» είναι μια ενιαία διαδικτυακή πλατφόρμα για 20+ διαφορετικές υπηρεσίες των Κοινωνικών Υπηρεσιών για τους ωφελούμενους – λήπτες δημότες κάθε Δήμου, με δυνατότητες ενοποίησης με εφαρμογές Τρίτων (π.χ. Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο, ΗΔΙΚΑ, Κέντρα Κοινότητας) και τις εφαρμογές Παιδικών Σταθμών, Αθλητισμού & Πολιτισμού που έχουν ήδη οι Δήμοι.

Το πλεονέκτημα της ενιαίας πλατφόρμας έγκειται στο ότι είναι δυνατή με το πάτημα ενός πλήκτρου, η πλήρης απεικόνιση όλων των υπηρεσιών που έχει παράσχει ο Δήμος στον Πολίτη διαχρονικά με το πλήρες ιστορικό τους.

Από τον Μάιο του 2015, η Intellisoft, εγκαθιστά την Web εφαρμογή «Νοιάζομαι» που αφορά στη Διαχείριση των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμων και όχι μόνο. Η αρχική μορφή της εφαρμογής (πριν το Μάιο του 2015) είχε βασιστεί στις προδιαγραφές της Ψηφιακής Σύγκλισης (Άξονας 59), όπως είχε προκηρυχθεί από το ΕΕΤΑΑ.

Οι σοβαρές, όμως, ελλείψεις των προδιαγραφών της Ψηφιακής Σύγκλισης σε βασικές ανάγκες της καθημερινότητας των Δήμων, την υποχρέωσαν να εξελίξει τη εφαρμογή «Νοιάζομαι», ώστε να μπορεί να λειτουργεί στις πραγματικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Το myota.gr πρωτοπόρο και απόλυτα έγκυρο στην πληροφόρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις νέες τεχνολογίες που δίνουν λύσεις, είχε γράψει εδώ και δύο περίπου χρόνια για την σταθερότητα και τη πληρότητα της πλατφόρμας της Intellisoft.

Να σημειώσουμε ότι προγράμματα της Intellisoft έχουν εγκαταστήσει οι παρακάτω δήμοι:

Δήμος Ιλίου, Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βρεφοκομείο Αθηνών, Δήμος Φυλής, Δήμος Αχαρνών, Δήμος Καλλιθέας, Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Δήμος Παπάγου-Χολαργού, Δήμος Αγίου Δημητρίου, Δήμος Περιστερίου, Δήμος Ν.Σμύρνης, Δήμος Αγίας Παρασκευής, Δήμος Χίου, Δήμος Κηφισιάς, Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δήμος Γλυφάδας, Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Δήμος Κομοτηνής, Δήμος Αιγάλεω, Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Δήμος Κεφαλλονιάς, Δήμος Μεταμόρφωσης, Δήμος Αλεξανδρούπολης, Δήμος Βύρωνα κ.λπ

www.myota.gr

 

Προβλήθηκε 866 φορές