Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΖΕΔΑΚΙ
- Ας δούμε μερικά γεγονότα, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικά, που χαρακτηρίζουν, όμως, την ελληνική πραγματικότητα.
- Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο στοχοποιεί την Έλενα Ακρίτα για το σχόλιό της περί «συνθηκών Άουσβιτς στη ζωή της σημερινής Ελλάδας», ενώ δέχεται τις υποκλίσεις ανθρώπων, όπως ο Άδωνις, που έκαναν καριέρα με τον αντισημιτισμό τους.
- Ο πρύτανης του ΑΠΘ δήλωσε πως είναι παθολόγος, ενώ είναι κτηνίατρος, για να κάνει εκτός σειράς το εμβόλιο για τον covid. Αρχικά, το διέψευσε, λέγοντας πως πρόκειται περί συνωνυμίας και αρνούμενος το… όνομα της μάνας του. Τελικά, το παραδέχτηκε, αλλά αντί συνεπειών δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Άδωνη.
- Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη είπε πως «απαγορεύεται οι πολίτες να διαμαρτύρονται από τα μπαλκόνια τους». Ειλικρινά, θα θέλαμε να ξέραμε τι πίνει και δεν μας δίνει…
- Ο υπουργός Σταϊκούρας έχει τόση εμπιστοσύνη στην οικονομική του πολιτική που δήλωσε: «Προσεύχομαι στο Θεό να πάει καλά η οικονομία». Ε, ας κάνει και μια φανουρόπιτα για να βρει τα χαμένα κρατικά έσοδα.
- Η εκπρόσωπος Πελώνη δήλωσε ότι η στρατιωτική παρέλαση της 25ηςΜαρτίου θα είναι «ποιοτικό και περήφανο θέαμα». Και άλλοι έλεγαν τέτοια ευτράπελα και πομπώδη, αλλά συνδύαζαν και με άρτο τα θεάματα.
- Η κυβέρνηση έκοψε 185.000 σχολικά γεύματα. Και πολύ σωστά. Τι να το κάνουν τα παιδιά το φαΐ; Να γίνουν 300 κιλά, που έλεγε και ο Άδωνις;
- Η Εκκλησία της Αγγλίας διαθέτει την ακίνητη περιουσία της για να στεγαστούν φτωχοί, ανήμποροι και άστεγοι. Εδώ, η Εκκλησία εξακολουθεί να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητά της.
- Κάπως έτσι πορευόμαστε…
- Και μάλλον, ταιριάζει αυτό που είχε πει, κάποτε, ο Γάλλος φιλόσοφος Πολ Βαλερί.
- «Το πρόβλημα με την εποχή μας είναι ότι το μέλλον δεν είναι πια αυτό που ήταν»…