Χώρα φτωχών και ανέργων η Ελλάδα σύμφωνα με Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 26 Σεπτεμβρίου 2014

Για μια χώρα εκατομμυρίων φτωχών και ανέργων, κάνουν λόγο τα αδιάψευστα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός διαπιστώνει ότι «μήνα με τον μήνα η Ελλάδα γίνεται μια χώρα φυσιολογική». Ειδικότερα όπως αποκαλύπτεται, με βάση την έρευνα εισοδημάτων και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών 2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού (το 60%).
 

Επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας. 

Επιπλέον, η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην ΕΕ-28 όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας ενώ συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται της Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έκθεση

Προβλήθηκε 424 φορές
Ο καιρός την Μ.Παρασκευή 18 Απριλίου 2025

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.