Χωριό Παραγωγών του Δήμου Βύρωνα

Στα πέριξ 12 Σεπτεμβρίου 2013

Το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα ανοίγει ξανά τις πύλες του την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

N. Χαρδαλιάς: «Συνεχίζουμε με συνέπεια και σκληρή δουλειά τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης με γνώμονα τον πολίτη»

Ξεκινάει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου η δεύτερη περίοδος λειτουργίας του «Χωριού Παραγωγών», της επιτυχημένης πρωτοβουλίας που υλοποιεί ο Δήμος Βύρωνα, με στόχο να σταθεί αρωγός προς τους καταναλωτές στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, μέσω της απευθείας διάθεσης από τους παραγωγούς ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, σε ανταγωνιστικές τιμές και χωρίς μεσάζοντες.

Πιστό στο ραντεβού του με το καταναλωτικό κοινό, το «Χωριό Παραγωγών, μετά την πρώτη 8μηνη περίοδο επιτυχούς λειτουργίας του, ανοίγει ξανά τις πύλες του, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθευτούν περισσότερα από 150 προϊόντα που διαθέτουν 22 παραγωγοί ? συνεταιρισμοί από όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, από τις 9 το πρωί της Κυριακής μέχρι και τις 4 το απόγευμα, στο Πάρκο Καραολή και Δημητρίου, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν από τους παραγωγούς: ελαιόλαδο, ελιές και πάστα ελιάς, γαλακτοκομικά, ρύζι, πατάτες, κρεμμύδια, μέλι, αλεύρι, ζυμαρικά, αφεψήματα και αρωματικά, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, αυγά, φρούτα εποχής (μήλα, αχλάδια), όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβύθια, φάβα, γίγαντες), παξιμάδια, ρακόμελο, κρασί, σταφίδα, σάλτσα ντομάτας, κουλούρια, παραδοσιακά προϊόντα Τήνου και λουκάνικα.

Καταναλωτές και παραγωγοί αγκάλιασαν εξαρχής την πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετική δράση, καθώς με τη συνέπεια και την καλή οργάνωσή του, το «Χωριό Παραγωγών» κατάφερε να δημιουργήσει και να διατηρήσει τη δική του ταυτότητα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Ενδεικτικό της τεράστιας απήχησης που είχε η λειτουργία του «Χωριού Παραγωγών» από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013, είναι το γεγονός ότι διατέθηκαν συνολικά 537 τόνοι προϊόντων, από 34 παραγωγούς 18 νομών της χώρας και πάνω από 180 προϊόντα. Παράλληλα, πέντε επιπλέον τόνοι προϊόντων προσφέρθηκαν στην Εκκλησία για την ενίσχυση των συσσιτίων προς τους άπορους πολίτες.

«Συνεχίζουμε με συνέπεια και σκληρή δουλειά τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης και τις πρωτοβουλίες που έχουν ως επίκεντρο τους συμπολίτες μας. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του κόσμου και στεκόμαστε στο πλευρό του, αρωγοί στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, σε κάθε επίπεδο, με κάθε τρόπο και πέρα από κάθε εμπόδιο, καθώς χρέος μας, μέριμνα και μέλημά μας παραμένει η ενίσχυση των πολιτών», επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και προσθέτει: «η πρώτη επιτυχημένη περίοδος λειτουργίας του ?Χωριού Παραγωγών? απέδειξε την ανάγκη για τη συνέχιση της δράσης που ξεκινήσαμε τον Νοέμβριο του 2012 και έτσι συνεχίζουμε την προσπάθειά μας πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της ποιότητας, τις χαμηλότερες τιμές και το συμφέρον των καταναλωτών».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 213 2008652 (Κώστας Πετρόπουλος) και 213 2008658 (Ειρήνη Μανωλά).
Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι: λεωφορεία 203, 204, 212, 232, 732 και το τρόλεϊ 11. Οι κάτοικοι του Βύρωνα έχουν στη διάθεσή τους και τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Η επόμενη συνάντηση του «Χωριού Παραγωγών» θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Προβλήθηκε 647 φορές

Παγκράτι: Ιδιωτικό ασθενοφόρο έπεσε σε κολώνα φωτισμού - Τρεις τραυματίες

Το τροχαίο ατύχημα καταγράφτηκε, όταν ιδιωτικό ασθενοφόρο συγκρούστηκε αρχικά με ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια, χτύπησε πάνω σε κολώνα φωτισμού στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς Χίλτον.

Πέθανε ανήμερα της γιορτής του ο Αλιμιώτης φαρμακοποιός, Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο εκλιπών που διατηρούσε φαρμακείο στην οδό Λυσικράτους 46, υπηρέτησε τόσο την Αυτοδιοίκηση, από το 2002 έως 2006, ως Αντινομάρχης Υγείας, όσο και τον τομέα της Υγείας ως Διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και αργότερα Πρόεδρος του Κέντρου Αιμοδοσίας, ενώ είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος Αλίμου. Το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου