Το κλειστό βιοκλιματικό Κολυμβητήριο του Δήμου Βύρωνα επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, και ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων (ΕΣΠΑ), Γιώργος Γιαννούσης, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες κατασκευής του έργου. Τους δύο Υπουργούς και το Γενικό Γραμματέα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και τους συνόδευσε στην επίσκεψή τους στο εργοτάξιο.
Το διπλό έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει την ανέγερση νέου κτηρίου κλειστού Κολυμβητηρίου και την αναβάθμιση και ανακατασκευή του παρακείμενου κλειστού Γυμναστηρίου και του περιβάλλοντος χώρου του, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, καθώς τον Ιούνιο, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το σύνολο του έργου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ).
«Η ένταξη του κλειστού βιοκλιματικού Κολυμβητηρίου της πόλης στο ΕΣΠΑ αποτελεί δικαίωση για εμάς, καθώς αποδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή μας να πραγματοποιούμε έργα ουσίας, που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και στις επιταγές της βιώσιμης ανάπτυξης. Η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο μελετών έχει σαν αποτέλεσμα την υλοποίηση ενός έργου εξαιρετικής ενεργειακής εμβέλειας και ιδιαίτερης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς. Και προσέθεσε: «Στόχος μας είναι να συνεχίσει ο Βύρωνας να είναι ανάμεσα στους Δήμους με υψηλό δείκτη απορρόφησης εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πρωτοκόλλων, κάτι που πετύχαμε με σκληρή προσπάθεια και δουλειά τα τελευταία χρόνια».
Το νέο κλειστό βιοκλιματικό Κολυμβητήριο Βύρωνα πρόκειται να διαθέτει μία πισίνα 25x33, καθώς και μία μικρότερη εκμάθησης νηπίων. Παράλληλα, το έργο χαρακτηρίζεται από πλήρη ενεργειακή αυτονομία, καθώς το κτίσμα θα διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες που θα καλύπτουν μεγάλο μέρος των ενεργειακών αναγκών του. Επιπλέον, δεν θα χρειάζεται πετρέλαιο ή άλλου τύπου καύσιμα για τη θέρμανσή του, ενώ έμφαση θα δοθεί και στη μόνωσή του, με αποτέλεσμα το κόστος συντήρησής του να ανέρχεται μόλις στο 30% ενός συμβατικού κολυμβητηρίου.