Πανελλαδικές 2014: Άνοδος των βάσεων στα 4 από τα 5 Επιστημονικά Πεδία

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 11 Ιουνίου 2014


 

Για άνοδο βάσεων στα 4 από τα 5 Επιστημονικά Πεδία και συνωστισμό υποψηφίων όχι μόνο στις υψηλόβαθμες, αλλά κυρίως στις σχολές με μεσαίες βαθμολογίες και στα περιφερειακά τμήματα που έχουν αντιστοιχία με κάποιο κεντρικό πανεπιστήμιο προϊδεάζουν τα πρώτα στοιχεία των βαθμολογιών στις φετινές εξετάσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, στο 1ο Πεδίο αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων μέχρι 200 μόρια.

Στο 2ο και 4ο Πεδίο, λόγω των βατών θεμάτων σε Μαθηματικά και Φυσική αναμένεται σημαντική άνοδος των βάσεων.

Στο 3ο Πεδίο στα ύψη αναμένεται να βρεθούν οι Ιατρικές Σχολές Αθήνα και Θεσσαλονίκη πάνω από τα 19.000 μόρια) ενώ στις υπόλοιπες θα υπάρξει αύξηση περί τα 200 μόρια.

Στο 5ο Πεδίο δεν αναμένονται ιδιαίτερες διακυμάνσεις, αφού η καλύτερη επίδοση αντισταθμίζεται από την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων.

Καλύτερη και ακριβέστερη εκτίμηση θα μπορεί να γίνει όταν το υπουργείο ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία βαθμολογιών και την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης.

http://neotera.gr/

Προβλήθηκε 589 φορές
Ο καιρός την Μ.Παρασκευή 18 Απριλίου 2025

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.