Οι φόλες υδροκυανίου εισάγονται λαθραία από την Ασία

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 15 Μαϊου 2014

 

Τον τελευταίο καιρό φόλες υπό την μορφή που βλέπουμε στην φωτογραφία, έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλά μέρη της Ελλάδας, και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους!

 

Η αλήθεια είναι ότι η κατασκευή της είναι "πρωτότυπη" με αποτέλεσμα να μας έχει προκαλέσει ιδιαίτερη απορία, πως είναι δυνατόν σε ανεξάρτητες μεταξύ τους περιοχές, να βρέθηκε η ίδια ακριβώς "κατασκευή" φόλας υδροκυανίου.

 

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε πολύ μέχρι να βρούμε τον τόπο προέλευσης και τις εταιρείες διάθεσης, πράγμα που δείχνει ότι όσοι τελικά φτάνουν να τις προμηθευτούν είναι πολύ καλά πληροφορημένοι για την ύπαρξή τους. Επίσης γνωρίζουν και τα "κενά" ελέγχου στην εισαγωγή τέτοιων προϊόντων, αφού στην χώρα μας απαγορεύεται η εισαγωγή τους! Συνεπώς αυτή γίνεται λαθραία!

 

Ο λόγος που δεν θα αναφέρουμε, τα ονόματα των εταιρειών, το όνομα του σκευάσματος, ούτε και την ακριβή τοποθεσία κατασκευής τους, είναι ευνόητος!

 

Ο κατασκευαστής μάλιστα στην επίσημη σελίδα του, κάνει και δήλωση αποποίησης ευθύνης από την χρήση τους!

"Πιθανές συνέπειες στο περιβάλλον ή σε άλλους ανθρώπους βαραίνουν τον χρήστη!" αν και είναι "καθησυχαστικοί" εκφράζοντας την άποψη ότι το κατασκεύασμά τους είναι 98% ασφαλές, και οι χρήστες αλλά και το περιβάλλον δεν διατρέχουν κίνδυνο!

 

Πια είναι η αλήθεια όμως?

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Τοξικές βόμβες για το περιβάλλον και επικίνδυνες για ανθρώπους και ζώα.

 

Πρόσφατα, το http://ilialive.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας καταγγελία της κα Παναγοπούλου, η οποία βρήκε έξω από το σπίτι της μία παρόμοια φόλα, και γλύτωσε το σκυλί της από του χάρου τα δόντια, τραβώντας το μέσα από το στόμα του, με αποτέλεσμα όμως να εκτεθεί η δική της υγεία σε κίνδυνο!

 

Πια η χρήση του υδροκυανίου, τι επιδράσεις έχει στο περιβάλλον και πως ο ανθρώπινος οργανισμός εκτίθεται στον κίνδυνο?

Το υδροκυάνιο, χρησιμοποιείται σε μεταλλουργικές διεργασίες, αλλά και λόγω της δραστικότητάς του σαν χημικό όπλο πολέμου(!)
Είναι 35 φορές πιο τοξικό από το μονοξείδιο του άνθρακα.

 

Στο ανθρώπινο σώμα εισέρχεται με την επαφή ή την εισπνοή! Γι αυτό τον λόγο θα πρέπει όταν δούμε τέτοιες "κατασκευές", να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περισυλλογή τους! Χρησιμοποιούμε γάντια, και ανάλογα την περιοχή που βρέθηκαν ενημερώνουμε την αντίστοιχη υπηρεσία. (Δασική - Δασαρχείο, πόλη-αστυνομία κλπ)

 

Η επίδρασή του στο περιβάλλον έχει ποικίλες μορφές, καθώς το υδροκυάνιο, δεν καταστρέφεται ποτέ! Ο μόνος τρόπος να "χαθεί", είναι η καύση του στους 900+ βαθμούς κελσίου.

Οι κάψουλες που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι στιγμής στην χώρα μας, είχαν εξωτερικό "λιπαρό" περίβλημα, το οποίο είναι ευπαθές τόσο στην ζέστη, όσο και στην βροχή!

 

Το αποτέλεσμα, είναι αν αυτές μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτεθειμένες, το περίβλημα αλλοιώνεται και το υδροκυάνιο ελευθερώνεται στο χώμα, και μετά ακολουθεί τον γνωστό κύκλο της φύσης (από το χώμα στα υπόγεια νερά και από εκεί στο φαγητό μας ή στο νερό μας)

 

Η τακτική κάποιων "συνανθρώπων" μας που εξολοθρεύουν με αυτές τις μεθόδους τα ζώα, βάζει σε κίνδυνο κατ' αρχήν τους ανθρώπους που θα έρθουν σε άμεση επαφή με τις κάψουλες, αγνοώντας τι ακριβώς είναι, δεύτερον τους ανθρώπους που θα ασχοληθούν με την περισυλλογή των πτωμάτων των ήδη νεκρών ζώων, αλλά και όλους εμάς με τον κύκλο που θα κάνει στην φύση το υδροκυάνιο που θα έχει διαφύγει στο περιβάλλον!

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω, τίθεται πια και θέμα έκθεσης της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο, αλλά μάλλον οι αρμόδιες αρχές κωφεύουν, τόσο ως προς την πρόληψη και την καταστολή χρήσης φόλας, όσο και ως προς την πρόληψη λαθραίας εισαγωγής δηλητηρίων στην χώρα μας, που ο καθένας μπορεί να παραγγείλει από το διαδίκτυο....


Έχεις κάθε λόγο για να αγαπήσεις ένα ζώο! Για να αγαπήσεις έναν άνθρωπο, πρέπει να δημιουργήσεις έναν λόγο...

 

http://happydogsworld.com/

 

Προβλήθηκε 1165 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024

ΑΤΤΙΚΗ- Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειότερα τμήματα όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.