ο Δήμος Ελληνικού στο πλευρό των προσφύγων στο Λαύριο

Στα πέριξ 29 Οκτωβρίου 2013

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο προαύλιο του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο, όταν δεκάδες οχήματα ? μαζί και το πούλμαν του Δήμου μας ? έφτασαν στο ραντεβού αλληλεγγύης για τους 260 πρόσφυγες που το τελευταίο διάστημα βιώνουν την εγκατάλειψη.

Η έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων αφορούσε τους πρόσφυγες, ανάμεσά τους παιδιά και βρέφη, για τα οποία δεν υπάρχει γάλα, παιδικές τροφές, πάνες και ό, τι άλλο χρειαζούμενο, με αποτέλεσμα να απειλείται η υγεία τους, ακόμα και η ίδια η ζωή τους.

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής έφθασε κομβόι σχεδόν 40 οχημάτων γεμάτα από κούτες και σακούλες με τρόφιμα και είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Συνολικά τρεις τόνοι τρόφιμα, φάρμακα, είδη καθαριότητας για τους φιλοξενούμενους και τους απλήρωτους εργαζόμενους στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου, από κάθε γωνιά της Αττικής.

Όλοι μαζί, επισκέπτες και πρόσφυγες, με αμείωτη ένταση επί πολλή ώρα κουβάλησαν τις αμέτρητες σακούλες μεταφέροντας το μήνυμα ότι η καλύτερη απάντηση στην κρίση είναι η αλληλεγγύη.

Στη συνέχεια ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους διοργανωτές και παιδική θεατρική παράσταση από το θέατρο του Νέου Κόσμου «Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη» της Ρεγγίνας Καπετανάκη και του Βασίλη Ρίσβα σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Προβλήθηκε 565 φορές

Παγκράτι: Ιδιωτικό ασθενοφόρο έπεσε σε κολώνα φωτισμού - Τρεις τραυματίες

Το τροχαίο ατύχημα καταγράφτηκε, όταν ιδιωτικό ασθενοφόρο συγκρούστηκε αρχικά με ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια, χτύπησε πάνω σε κολώνα φωτισμού στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς Χίλτον.

Πέθανε ανήμερα της γιορτής του ο Αλιμιώτης φαρμακοποιός, Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο εκλιπών που διατηρούσε φαρμακείο στην οδό Λυσικράτους 46, υπηρέτησε τόσο την Αυτοδιοίκηση, από το 2002 έως 2006, ως Αντινομάρχης Υγείας, όσο και τον τομέα της Υγείας ως Διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και αργότερα Πρόεδρος του Κέντρου Αιμοδοσίας, ενώ είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος Αλίμου. Το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου