Είναι τελικά το νόμιμο και ηθικό στην πολιτική ζωή του τόπου μας ;
Και αν το νόμιμο έχει σχέση με την υπεράσπιση κυκλωμάτων που αρπάζουν το δημόσιο χρήμα , τότε μέχρι που φτάνει η ηθική ανοχή που μπορούν να δείξουν οι πολίτες για ένα πολιτικό πρόσωπο πρώτης γραμμής που υπερασπίζεται αυτά τα κυκλώματα κάνοντας χρήση της επαγγελματικής του ιδιότητας;
Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη που βρέθηκε χθες στα δικαστήρια της Πάτρας για να υπερασπίσει στο Κακουργιοδικείο έναν γιατρό από την Ηλεία που κατηγορείται από τις δικαστικές αρχές ότι μαζί με φαρμακοποιούς εμπλέκεται σε κομπίνα σε βάρος του Ελληνικού του Δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών ΟΠΑΔ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , ΟΓΑ και ΤΥΔΚΥ.
Νομικοί και δικαστικοί κύκλοι που θέλησαν για ευνόητους λόγους να τηρήσουν την ανωνυμία τους επεσήμαναν ότι μπορεί νόμιμα ο κ. Μαρκογιαννάκης ως νομικός και βουλευτής να έχει το δικαίωμα να παρευρίσκεται ως συνήγορος υπεράσπισης ανθρώπων που εμπλέκονται σε κυκλώματα αρπαγής δημοσίου χρήματος , αλλά ηθικά η ενέργειά του είναι προκλητική απέναντι στους χιλιάδες πολίτες που βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση και την Πολιτεία που επεξεργάζεται δήθεν σχέδια για την οικονομική εξυγίανση του δημοσίου.
Με βάση τις δικαστικές διώξεις ο πελάτης του κ. Μαρκογιαννάκη, κατηγορείται από τις δικαστικές Αρχές ότι εμπλέκεται μαζί με φαρμακοποιούς της περιοχής σε κομπίνα ύψους 815.900,65 ευρώ σε βάρος των ασφαλιστικών οργανισμών ΟΠΑΔ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , ΟΓΑ και ΤΥΔΚΥ. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εξαπατούσαν τους ασφαλισμένους της περιοχής, και προβαίνοντας σε πλαστές συνταγογραφήσεις εισέπρατταν παράνομα από τα ασφαλιστικά ταμεία σημαντικά ποσά.
Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, πλαστογραφία με χρήση κατ? εξακολούθηση και κατά συναυτουργία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, απάτη κατ? εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση.
Ο γιατρός ? πελάτης του κ. Μαρκογιαννάκη , που θεωρείται από τις δικαστικές αρχές και ως εγκέφαλος της υπόθεσης, μετά από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή Πύργου, παρέμεινε προφυλακισμένος για αρκετούς μήνες ενώ η γραμματέας του και οι φαρμακοποιοί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με την δικαστική έρευνα η χορήγηση των φαρμάκων που γράφονταν στις πλαστές συνταγές, δικαιολογούνταν με μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων και συμμετοχή 100% του ελληνικού Δημοσίου. Με βάση τα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών των ασφαλιστικών οργανισμών και τις ποινικές διώξεις, η ζημιά κατά του ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των 815.900,65 ευρώ, εκ των οποίων 310.653,25 αφορούν τον ΟΠΑΔ, 420.579,41 ευρώ το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, 83.402,90 ευρώ τον ΟΓΑ και 1.265,09 ευρώ το ΤΥΔΚΥ.
Του Μάκη Νοδάρου
από το koutipandoras.gr